Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK-stjärnan: "AIK-segern var vändningen"

Resultaten har gäckat Örebro under försäsongen. Men mot AIK kom vändningen. 3-1-segern har fått ÖSK på rätt köl igen.
- Det är alltid skönt att slå AIK, säger talangen Markus Astvald.

Örebros försäsong var länge rejält motig. Skadorna har avlöst varandra och nyförvärven har dröjt. Efter två förluster mot Häcken och Hammarby var botten nådd resultatmässigt.
Men mot AIK nyligen kom vändningen.
3-1 till ÖSK som kunde åka till Turkiet med nyvunnet självförtroende. Och att det var just AIK som stod för motståndet visade sig vara en starkt bidragande orsak.

- Vi slog dom ju två gånger i fjol, så det är väl inget speciellt i sig. Men att komma till Skytteholm är ju som att spela en vanlig allsvensk match. Det är mycket ljud så det en extra tändning för oss, säger Astvald.
- Det är alltid skönt att slå AIK.

Örebro är nu på plats i turkiska Belek tillsammans med flera svenska lag, däribland just AIK. Med en hel del omsättning i truppen hoppas ÖSK att spelet ska sätta sig under lägret.

- Tidigare har verkligen ingenting funkat. Det har varit för mycket enmansshower. Mot AIK gjorde vi det vi har pratat om. Vi följde våra positioner och alla gjorde det de skulle, fortsätter Astvald.

- Serien närmar sig och jag tycker det börjar komma mer och mer. Vi hjälper de nya spelarna så gott vi kan, men det är klart det är svårt till en början.

Nu väntar ryska andradivisionslaget Alania på söndagen. Men motståndet är bättre än det låter.
Alania spelade i högstaligan så sent som i fjol men har tvångsnedflyttats på grund av ekonomiska bekymmer. Laget har dock imponerat på försäsongen med en 5-1-seger över CSKA Moskva och en 3-0 seger över danska Vejle.

- Det ska bli roligt att möta den här typen av motstånd. För vår del är fokus på lägret mer på det taktiska än det fysiska, avslutar Astvald.

Joakim Persson

Publicerad 2011-03-13 kl 11:49
Annons
Annons
Annons