Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK-stjärnan säker: “Vi klarar oss kvar”

Ny torsk och P-O Ljung för första gången rejält kritisk till ÖSK, som han tyckte visade en ny - uppgiven - sida. Men spelarna vill inte ta ordet "superettan" i sin mun.
- Vi kommer att klara oss kvar i allsvenskan. Jag är säker, säger Valdet Rama.

ÖREBRO. Ny Örebro-förlust – i går mot Mjällby, men nye tränaren Per-Ola Ljung har tidigare varit betydligt mer positiv till sitt lags insats. Efter Mjällbytorsken var Ljung mycket kritisk till sina spelares framtoning på planen.

- För första gången på de här åtta veckorna jag har varit här så kändes vi energifattiga, vi hade svag aggressivitet i vårt defensiva spel, vi var för utspridda. Den allmänna energin var för låg. Jag har inte sett den här sidan av ÖSK alls. Det här var inte alls bra på något enda sätt, sade Ljung på presskonferensen efter matchen.

Med tanke på tabelläget, håller ÖSK på att ge upp? Lagkaptenen Magnus Wikström berättar om en bra känsla inför matchen – men hans lag kom snett in i det i första halvlek, menar han.

- Vi har väl ändå en rätt så skön känsla när vi går in på planen, efter Åtvidabergsmatchen senast och en veckas uppladdning. Känslan var rätt god. Sedan gör vi lite för många misstag, har för låg passningskvalitet. Vi känns lite spända i första halvlek överlag. Sedan får de lite av ett slumpmål och vi får jobba i uppförsbacke, säger Wikström till FotbollDirekt.se.

Kan du hålla med Per-Ola om att ni har för dålig energi i den här matchen?

- Ja, det är klart att vi har lite dålig aggressivitet, att vinna tillbaka bollen, den här första pressen efter att vi tappar bollen. Sedan vad det beror på, det vet jag inte. Det känns överlag som att när vi har bollen, vi har ofta många alternativ och väljer lite för svåra grejer, att vi vill lite för mycket.

- Sedan vet jag inte vad som kommer först; om vi hade haft bättre aggressivitet i försvarsspelet så kanske vi hade spelat enklare i anfallsspelet. Och tvärtom; i fall vi hade lyckats med några passningar så kanske vi hade fått upp lite självförtroende och blivit aggressiva.

Mittfältsstjärnan Valdet Rama är dock helt säker på att ÖSK fixar nytt kontrakt:

- Vi kommer att klara oss kvar i allsvenskan. Jag är säker. Vi har… vad är det, 33 poäng kvar att spela om? Kanske kommer det ner till absolut sista matchen innan vi klarar det. Jag minns när jag var i Hannover i Tyskland, då blev det en helt avgörande match i absolut sista omgången som vi klarade.

- Vi har en del otur och får slita för poängen, men vi skapar ändå en del chanser i dag. Vi får fortsätta kämpa så tror jag att vi får turen med oss.

Magnus Wikström ser också en del positivt att ta med sig inför fortsättningen.

- Jag tycker att vi skapar chanser nog att till och med kunna vinna. Utan att spela toppfotboll. Så det är väl det, men vi behöver sätta dit några bollar, och få proppen ur. Det är det vi saknar, vi får slita enormt mycket för våra mål.

 

Publicerad 2012-08-07 kl 08:15
Annons
Annons
Annons