ÖSK-tränaren: Båda lagen besvikna

Båda anfallsstjärnorna Charlie Davies och Paulinho Guara borta - då var Hammarby nära första förlusten i allsvenskan på tre månader.
Ett drömmål av Petter Andersson räddade 1-1 borta mot Örebro.
-Det blev för enkelt för Örebro att försvara sig, erkände Hammarbytränaren Tony Gustavsson.

Tony Gustavsson sade inför matchen att han inte är orolig över offensiven, trots att Davies försvunnit till OS och Paulinho flyttat till Sydkorea.
Men frågan är vad förlusterna kommer betyda för Hammarby i guldjakten?
Ersättarna Olof Guterstam och Nathan Paulse lyckades inte med mycket mot Örebro på måndagen.
Hammarby kom ofta runt på kanterna, men inne i straffområdet fanns ingen som kunde avsluta.

-Det som märktes var att vi slog mer inlägg i dag eftersom vi har spelare som är starkare i boxen. Det var väl den stora skillnaden jag märkte i vårt anfallsspel i dag. Det här var första matchen tillsammans för Olof och Nathan, och de behöver lite tid, sade Gustavsson.

Guterstam hade en boll inne efter en halvtimmes spel, men blev avblåst för offside.

Äntligen för Olsen
Örebro började annars otroligt aggressivt, sugna på revansch efter den hedersamma förlusten på Söderstadion förra veckan, och det var inte alls orättvist när danske nyförvärvet Kim Olsen stötte in 1-0 till hemmalaget efter en dryg kvart. Efter paus tog Hammarby över matchen, men var fortsatt uddlösa framåt. Då är det tur att man har

"Ljusvattnets Henry" att vila sig mot.
Efter 56 minuter fick Petter Andersson tag i bollen strax utanför straffområdet.
Helt ohotad fick mittfältsstjärnan ladda, och skottet satt otagbart bakom John Alvbåge i hemmamålet, Anderssons sjätte mål den här säsongen.
I slutet tryckte Hammarby på för ett segermål, men Örebro höll undan och fick rättvist med sig en poäng.

-Killarna ska ha en stor eloge för sina förberedelser inför den här matchen.
Vi var pigga hela vägen och det enda som fattades var ett segermål, sade Tony Gustavsson.

"Båda besvikna"
Kollegan Sixten Boström var inne på samma linje.
-Vi hade varsin halvlek och båda lagen är nog besvikna över att inte göra fler mål. Visst är det kul att ta en poäng, men i dag kändes tre inte långt borta.
Hammarby-fansen fortsätter att bojkotta bortamatcherna i sina protester mot SEF:s (Föreningen Svensk Elitfotboll) regler om att bortalagen ska bekosta säkerheten för sina tillresta fans.

Men den här gången valde man en annorlunda strategi.
Bajen Fans fanns på plats i Örebro, men de allra flesta valde att inte lösa entré och i stället stödja sitt lag utanför arenan.

Publicerad 2008-07-28 kl 22:54