Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

ÖSK-veteran lättad efter första segern

Fyra raka förluster och krisstämpel. Nu erkänner Örebros Fredrik Nordback att helgens seger mot Syrianska var av måstekaraktär.
- Väldigt viktigt för oss, säger Nordback.

Det har blåst snålt kring Örebro på försäsongen. Spelet har inte stämt och uteblivna nyförvärv har fått bland andra Nordin Gerzic och Michael Almebäck att reagera.
Inför helgen skrev dock tre hemvändare på för klubben och mot Syrianska i lördags kom årets första seger.

- Efterlängtat! Vi hade pratat om att kvaliteten var sådär, så det var en uppryckning. Bra för självförtroendet, säger veteranen Fredrik Nordback, 31, till FotbollDirekt.se.

Pressen har varit tuff för Örebro efter den svåra säsongsstarten och Fredrik Nordback erkänner att helgens seger var oerhört betydelsefull.

- Absolut. Träningsmatcher i sig brukar inte värderas så högt men jag tycker det är viktigt att få in vinnarkulturen redan på försäsongen. Så det var väldigt viktigt, säger Nordback.

Matchen mot Syrianska såg länge ut att bli mållös. Men efter ett inlägg från Tommy Wirtanen nickade Emil Berger in segermålet i den 89:e minuten. En förlösande seger, men mycket jobb återstår för ÖSK:

- Det var ett steg i rätt riktning, men det är klart att det är mycket att förbättra fortfarande.

Med hemvändarna Haginge, Anttonen och Rosendahl klara för ÖSK är nu Nordback nöjd med hur truppen ser ut.

- Det var bra nyförvärv, vår defensiv ser bra och stabil ut nu. Haginge kan vår idé och har lätt att anpassa sig och Anttonen var jättebra förra året. Så det känns skönt att dom skrev på, avslutar Nordback.

Publicerad 2011-02-08 kl 16:15