POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

ÖSK: ''Vi var aldrig rädda för bilden av Haddad''

Tidigare bortglömd - skadedrabbad och med lite en ''badboy-image''. Nu kan Örebro med Andreas Haddad ha gjort årets fynd.
- Bilden av Andreas har vi aldrig varit rädda för, säger sportchefen Lennart Sjögren.

- Han var aktuell för oss redan 2008 kan man säga. Då valde vi Kim Olsen men vi hade diskussioner med Andreas innan det föll på hans skadeproblem, fortsätter Sjögren för FotbollDirekt.se.

Några år senare är Andreas Haddad nu på väg mot ett sensationellt genombrott.
Innan säsongen hade han 28 fyllda bara gjort 13 allsvenska matcher och mest varit känd för sina skadeproblem och kaxiga attityd. Men efter en stark vinter och premiärmålet i går mot IFK Göteborg så förstärks nu intrycket av Andreas Haddad som en succévärvning.

- När vi började följa honom förra hösten i Assyriska igen så kände vi direkt att han var exakt den spelartyp vi söker, säger Lennart Sjögren och fortsätter:

- Det var viktigt för honom att få göra mål direkt, det smittar av sig på alla andra. Att göra mål under försäsongen är en sak, en helt annan sak nu med all press som är.

Haddads karriär har annars efter ett uppmärksammat genombrottet för snart tio år sedan mest varit en bergochdalbana - framförallt genom skador men också genom en kaxig attityd.

Norska Lilleström, danska Vejle, en klubb i Mellanöstern - ingenstans har Haddad fått till det - förutom i Assyriska.

2007 såg hans karriär till råga på allt ut att vara på väg att ta slut sedan danska läkare i stort sett dömt ut hans chanser efter flera operationer av samma skada.
Under ett par år spelade han ingen fotboll alls - nu tippas han av allt fler som ett toppnamn i skytteligan den här säsongen.

- Jag är otroligt glad för Andreas skull. Att han är skadefri och för målet mot Göteborg, säger Lennart Sjögren och fortsätter:

- Bilden av Andreas har vi aldrig varit rädda för och det är aldrig fel att utvecklas sent, titta bara på Dan Sahlin som var hos oss. Det finns många exempel på spelare som utvecklas sent.

Har ni snabbt under vintern känt att ni har gjort ett fynd?
- Ja, det har vi gjort, det kan man säga, även om det är lite för tidigt att säga för mycket. Det är först efter säsongen vi vet och får utvärdera.

Så den gamla bilden av Andreas Haddad fick er inte att tänka till en gång extra?
- Nej, han har visat en otrolig ödmjukhet sedan han kommit till oss och är professionell och anstränger sig verkligen för att ta hand om våra yngre spelare.

- Avgörande för oss med Andreas blev det fina första intryck vi fick av honom som person och att han kände att hälproblemen var borta.

Och intrycken av Andreas Haddad i fjol var som Sjögren mindes från för tre år sedan - då Haddad alltså länge och väl var en konkurrent till Kim Olsen.

- Hans storlek gör honom ju automatiskt intressant. Han är teknisk och stark, en riktig boxspelare men ändå inte osnabb - och med en otrolig förmåga att alltid stå rätt.

Publicerad 2011-04-05 kl 16:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå