POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

ÖSK:s fystränare får jobb i Brasilien: "Jättehäftigt på alla sätt"

Foto: Bildbyrån/ÖSK:s hemsida

Örebro SK:s fystränare Jimmy Högberg lämnar klubben efter fyra och ett halvt år.
Nu ska han arbeta som Performance Manager i brasilianska Atlético Paranaense.
- Jag är också en person som tycker om nya utmaningar och det här är ju verkligen en stor utmaning som blir något att bita i, säger Högberg till Fotbollskanalen.

Örebros fystränare Jimmy Högberg lämnar klubben efter fyra och ett halvt år. Högberg, som vid sidan om ÖSK även jobbat för det svenska och estniska fotbollsförbundet, gör sin sista match med laget i den allsvenska premiären mot J-Södra.

Sedan bär det av till Brasilien och Curitiba där Högberg ska arbeta som Performance Manager i Atlético Paranaense.

- Det är alltid mixade känslor att lämna något som man har trivts väldigt bra med. Jag har haft väldigt bra år både med klubblaget och även jobbat med förbundet i Sverige och haft olika uppdrag vid sidan av Örebro de senaste fem åren. Och jag har trivts väldigt bra med de olika delarna och kombinationen av dem. Men jag är också en person som tycker om nya utmaningar och det här är ju verkligen en stor utmaning som blir något att bita i. Det är jättehäftigt på alla sätt. Kulturellt, språkligt och fotbollsmässigt inte minst, säger Högberg till Fotbollskanalen.

Jimmy Högberg anställs av Performance-bolaget Team Exos, som arbetar med träningsupplägg. Team Exos jobbar med klubb- och landslag världen över, bland annat med det tyska landslaget sedan 2004. De har också ett samarbete med Atlético Paranaense. Så här förklarar Högberg sin roll som Performance Manager.

- Det innebär att jag kommer att vara ansvarig för alla lag mellan U15 och A-laget. Alla de lagen kommer jag att ha ett övergripande performance-ansvar. Prestationsansvar inom fotbollsfys kan man säga. Det är en storklubb så de har redan mycket personal på plats. Jag kommer mer att ha en roll som handlar om att övervaka och se till att allt blir gjort på ett visst sätt som klubben vill ha det. Och det är väldigt likt det sättet jag har jobbat på i många år, så det är därför jag har fått det här jobbet då.

Vilka är de starkaste minnena som du tar med dig från den här tiden i Örebro SK?
- Det starkaste enskilda sportsliga minnet är när vi kom tillbaka till allsvenskan 2013. Jag minns sista bortamatchen mot Ljungskile där det blev klart och alla supportrar sprang in på planen, det var en fantastisk känsla. Sedan är jag sån som person att jag gillar det dagliga fotbollsarbetet av att planera träningar och jobba med mina kollegor i klubben och jobba med spelarna, jag trivs så jäkla bra med det. Många lyfter fram 2-2 borta mot det och det laget, vi gjorde mål i sista minuten. Och det har ju varit många såna situationer, men det är inte riktigt sånt jag minns. Utan jag minns mycket av det här vardagliga arbetet, den grå vardagen som jag älskar faktiskt. Där är man lite olika men det har jag uppskattat väldigt mycket att få jobba med dem. Framförallt Alexander Axén (huvudtränare) och Axel Käll (assisterande tränare) som jag har jobbat med alla de här åren. Vi har jobbat väldigt nära varandra hela tiden och stött och blött och vänt på stenar och försökt att göra allt lite bättre hela tiden. Så det har varit den stora grejen för mig, det här dagliga gnuggandet, säger Jimmy Högberg till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-03-19 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå