Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK:s ordförande: "Ökad chans att spelarna stannar"

Örebro är nära sin bästa säsong någonsin i modern tid. Och Europaspel erbjuder förstås bättre förutsättningar att behålla spelare som Roni Porokara och Nordin Gerzic.

- De får ett annat skyltfönster och på sikt ökar det våra ekonomiska möjligheter. Visst ökar det chansen att få dem att stanna, säger klubbens ordförande Björn Åqvist till FotbollDirekt.se.

Örebros marsch från ett lag på den övre halvan av superettan till att i praktiken ha säkrat en plats i Europa inom en sexårsperiod är imponerande.
Men klubbens ordförande Björn Åqvist tror inte att ekorrhjulet har snurrat för snabbt.
- Vi har fått en väldig bra samling kring Örebro sportklubb. Har fått en trogen publik med många intresserade samarbetspartners. Många har förstått vikten av att ha ett allsvenskt lag i Örebro. Vi har haft en långsiktig strategi och haft tur och lycka att vi infriat målsättningarna snabbare än väntat, säger Åqvist.

Utifrån känns det som om det alltid är sånt lugn och sån harmoni hos Örebro. Aldrig några svarta rubriker om fans som skriker på tränarens avgång, har det hjälpt till?
- Ja det är klart. Och har man varit ur allsvenskan en gång så är man mest glad för att vara tillbaka. Det finns en ökad realitet hos supportrarna för vad som gäller. Vi är inget topplag sett till de ekonomiska förutsättningarna och det har nog de flesta insett och ställer därför inte krav på SM-guld.

Spel i Europa gör förstås att det kan trilla in miljoner på kontot och Örebro kan växa rejält som klubb på kort tid. Men Björn Åqvist känner ingen oro över det.
- Det behöver inte alls vara så. Visst det gör ökad uppmärksamhet rent allmänt kring klubben och ökat intresse kring våra spelare och vi kan attrahera intressanta spelare att komma till oss men möter man ett "ointressant" lag i den första omgången och åker ur direkt så ger det nog inte så mycket pengar.

- Skulle vi nå en tredjeplats med spel i Europa har vi redan uppfyllt alla förväntningar vi hade och mer därtill.

Och det skulle samtidigt göra att spelare som nu är på väg bort som Roni Porokara och Nordin Gerzic kanske tänker både en och två gånger på sin framtid.
- Ja. Det här gör ju att de ekonomiska förhållandena blir bättre. Även om vi alltid kommer att ha en stomme av unga talanger från närområdet är vi beroende av att ha duktiga komplementsspelare och får man då en större ekonomi, då har man ännu större möjligheter att stärka spelartruppen.

Publicerad 2010-10-21 kl 16:28
Annons
Annons
Annons