Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

ÖSK:s publiksuccé - sexdubblar på ståplats: "Superkul"

Foto: Scanpix

Sexdubbling av årskort på ståplatsläktaren och slutsåld Djurgården-sektion i premiären.
Tisdagen blev en succé för Örebro SK.
- Något har hänt med fotbollen i stan, säger ÖSK:s Erik Wärlegård till Fotbollskanalen.

Förra året sålde Örebro SK 174 stycken årskort till ståplatsläktaren Västra Stå. Men strax före jul lanserade klubben en kampanj med namnet "Nu fyller vi Västra Stå", för att få till en ändring på den låga säsongskortssiffran.

Målet? Att sälja 500 årskort på klacksektionen till säsongen 2016. Under söndagen avslutades kampanjen och i dag står det klart att över 1000 årskort sålts till Västra Stå. En sexdubbling av försäljningssiffran är alltså ett faktum.

- Något har hänt med fotbollen i stan det senaste året, säger Örebros kommunikationsansvarig Erik Wärlegård.

- Dels hade vi sportsligt en bra höst och vi har fått behålla alla tongivande spelare. Sen har vi fått hem Michael Almebäck som står högt i kurs hos supportrarna, samtidigt som Astrit (Ajdarevic) och (Jacob) Rinne förlängt.

Han fortsätter:

- Man märker av en stor förväntan. Det finns en bra känsla kring klubben och den har spillt ut på supportrarna som har varit aktiva i den här kampanjen och verkligen bidragit till hajpen. Alltså, att gå från 174 sålda årskort till 1055... det är ju till och med så att Axén (Alexander, Örebros huvudtränare) är nöjd. Det är inte ofta (skratt). Det är superkul.

Örebro har ännu inte kommunicerat hur många årskort man har sålt till övriga sektioner på arenan, men Erik Wärlegård säger att det har skett en ökning av försäljningen även där.

- Förköpsandan har inte varit så stark här tidigare, men nu gäller det att säkra ett årskort om man vill se matcherna.

Under tisdagen släppte också Örebro biljetterna till bortasektionen i den allsvenska premiären i år - mot Djurgården. På en halvtimme hade supportrar till Djurgården köpt slut alla de 1900 biljetterna.

- Djurgården är extremt duktiga på att hajpa premiärer och de kommer alltid med ett stort bortafölje. Vi är helt säkra på att premiären kommer bli slutsåld. Nu är vår utmaning att fylla resten av arenan med så mycket Örebro-supportrar fram till det allmänna släppet den 14 mars.

Vad hände när ni släppte biljetterna?
- Vi tryckte på F5 och följde bara med (skratt). Vi var förberedda och har haft en tät dialog med Djurgården. Det smällde till rätt fort, säger Wärlegård.

Publicerad 2016-03-01 kl 14:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER