Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

ÖSK:s svar efter Besaras ilska: ”Har förståelse för att han känner sig besviken”

Nahir Besaras flytt till Qatar gick i stöpet.
ÖSK-stjärnan riktade skarp kritik mot klubben, som han menar svikit honom.
- Vi var besvikna att vi inte lyckades ta det i mål. Och jag har förståelse för att han känner likadant, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till Fotbollskanalen.

Nahir Besara såg ut att vara på väg till den qatariska klubben Al-Khor SC. I dagarna åkte han till Qatar för att läkarundersökas och signera ett kontrakt. Men det blev aldrig någon flytt för Besara, som under fredagen var tillbaka och tränade med Örebro.

I en intervju med NA uttryckte Besara stor besvikelse mot ÖSK.

- Ja, det är jag. Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart. Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK, sa Besara.

Efter den hårda kritiken ger Örebros sportchef Magnus Sköldmark sin version av den uteblivna flytten.

ANNONS

- Jag har väl förståelse för att han känner sig besviken över att affären inte gick i lås. Det var någonting som vi jobbade med från dag ett och under dygnen som han befann sig i Qatar. Så ÖSK Fotboll har också i det här känt att vi var besvikna att vi inte lyckades ta det i mål. Och jag har förståelse för att han känner likadant, säger Sköldmark till Fotbollskanalen.

Det är ganska hårda ord från Besara, tycker du att han har fog för det?
- Det får naturligtvis stå för honom. Jag har förståelse för kritiken och att han uttrycker sig så.

Kring varför övergången sprack resonerar Sköldmark:

- Vi försöker alltid i slutdelen maximera spelaraffärer och så också i detta fall. Jag vet att vi har skickat två olika förslag till den här klubben och ett var på den nivån som de ville och ett var något högre. Man vet väldigt sällan vad orsaken är, och det är svårt i efterhand att dra någon riktigt slutsats vad det var som gjorde att affären inte gick i lås. Beror det på att man väljer någon annan spelare? Eller beror det på att ekonomin inte stämde eller någon annan faktor i det hela? Och just i det här fallet tror jag inte att vi kommer att få något svar. Inget är klart förrän allt är påskrivet, både mellan två klubbar och även mellan spelare och klubb.

ANNONS

Besara menade att han inte ens skulle åka om inte ni var okej med det budet som redan fanns, hade ni gett honom ett okej att ni skulle acceptera det budet?
- Vi har sagt att vi tyckte att det var tillräckligt intressant för att låta honom åka. Och sedan har vi fört en dialog med någon eller några i klubben. Vilket är svårt när man sitter x antal mil ifrån det här. En erfarenhet vi drar är kanske att vi skulle ha varit på plats för att ha en bättre kontroll över en sån här affär.

Besara, vars kontrakt går ut i årsskiftet, sa till NA att den uteblivna flytten gör att han ser annorlunda på sin framtid i ÖSK.

- Ja men det tror jag, det är klart att det påverkar. Det är ofrånkomligt, alla beslut eller händelser påverkar i någon mån en framtid. Så är det. Sedan så, tittar vi bara rent sportsligt så är han tillräckligt professionell, han är ett superproffs i hur han agerar och vad han gör, och vi har tio matcher kvar att spela av allsvenskan och vi får en av allsvenskans bästa spelare kvar i ÖSK, det är klart att det betyder något också för vår del, säger Magnus Sköldmark.

ANNONS

- När det gäller vår relation till Nahir så gäller det att vara professionell och även medmänsklig i att förstå att han känner sig besviken och ändå när vi kliver ut på banan vara professionella i slutändan.

Det är ganska hårda ord, kommer ni att prata med honom om det?
- Ja det är klart att vi kommer att göra det. Sedan tror jag att vi alla är överens att vi behöver några dagar allihopa för att låta det sjunka in. Sedan kommer vi att sitta ner och ha ett samtal, det är inte svårare än så.

Hur ser du på möjligheterna att förlänga hans kontrakt?
- Rena spekulationer. Det är en dialog som måste föras mellan oss som klubb och spelaren. Jag har inget bra svar på det i dag.

Tror du att det här påverkar era möjligheter?
- Ja men jag tror att allting påverkar. Precis som det påverkar hur man mår i sinnesstämningen, alla delar påverkar i någon mån. Sedan får man ta det och sedan se vad som blir nästa steg i det hela. Och när vi väl är framme i än eventuell sådan diskussion då.

ANNONS

Örebro möter Gif Sundsvall under lördagen. Och Sköldmark tror inte att Besaras besvikelse påverkar någonting inför matchen.

- Han är fullt uttagningsbar i morgon. Och det tror jag att han själv vill ha fokus på också, det är i alla fall det han har talat om för oss. Han vill ha fokus på matchen i morgon, och det är där han lägger sin energi just nu. Och bara det betyder ju att han är ett superproffs. Han har varit det från dag ett sedan han kom hit och det är väl det man förväntar sig av en sådan klasspelare, att han lägger fokus på fotbollen.

Publicerad 2018-09-14 kl 15:43
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto