POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÖSTER

Allsvenska laget får flytta på sig - för hästhoppning: "Väldigt märkligt"

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Östers Pablo Pinones Arce.

Växjö kommun ska annordna hästhoppningstävlingar. Då får allsvenska Öster flytta på sig.

– Man vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Östers sportchef, Peter "Kuno" Johansson, till fotbollskanalen.se.

Öster kommer att tillfälligt tvingas flytta från sin vanliga träningsanläggning. Anledningen? Att kommunen kommer att hålla en hästhoppstävling på lagets ordinarie träningsplan.

– Ja, det stämmer. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Sånt här händer bara här, att de ens kan komma på tanken att tvinga ett allsvenskt fotbollslag flytta sig från deras plan... det känns väldigt märkligt, säger Östers sportchef, Peter "Kuno" Johansson, till fotbollskanalen.se.

Kommunen ska inte heller lyssnat på klubbens åsikter, trots att det ska finnas andra planer och platser att tillgå.

– Det finns andra platser, där det inte spelar sån stor roll om det blir lite gropar i marken, nu måste vi flytta på oss och man vet inte hur planen kommer se ut om det regnar under hoppningen, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

Kommunen ska ha gett Öster en garanti att hoppningen inte kommer att orsaka några skador på planen. Något som Johansson ställer sig lite skeptisk till.

– De säger så, men om det regnar måste det väl bli hål. Jag har sett fotbollsspelare på bara några kilo riva upp gräsmattan ordentligt när det regnar. Då borde väl tunga hästar sätta sina spår om det regnar. Jag minns en dragkamp för många år sedan på gamla Värendsvallen, då sa kommunen samma sak, men efter det blev planen inte sig lik på flera år, säger Johansson.

Publicerad 2013-08-06 kl 18:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå