Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÖSTER

Hästarna förstörde allsvenska lagets plan: ”Kommunen har gjort en blunder”

Foto: Scanpix

Hästar förstörde Östers träningsplan. (Hästen på bilden har inget med artikeln att göra)

Hästhoppningen förstörde Östers träningsplan. De tvingas träna någon annanstans resten av säsongen.

– Det är bara att hoppas att den är okej nästa säsong, säger Östers sportchef, Peter ”Kuno” Johansson, till fotbollskanalen.se.

Precis som Öster befarade förstördes deras träningsplan efter hästhoppningstävlingen som kommunen lagt på träningsplanen.

– Den är totalförstörd. Det är bara att hoppas att den hinner bli okej till nästa säsong, den här säsongen är körd, säger klubbens sportchef, Peter ”Kuno” Johansson, till fotbollskanalen.se.

Innan hästhoppstävlingen hade kommunen garanterat att planen inte skulle komma till skada. Men det blir inte något mer spel på planen för Öster denna säsong.

– De på kommunen säger att de inte trodde att det skulle hända. Det hade räckt om de hade frågat, om de hade pratat med mig innan de tog beslutet. Precis intill finns det en kastplan som både vi och hästhopparna tycker skulle passa utmärkt. Det är ju synd om hästhopparna, när de tävlade blev hästarna rädda för att vi tränade vid sidan av planen, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

Hur ska ni lösa träningarna nu när planen är förstörd?

– Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Antagligen kommer vi tvingas spela på planen vid friidrottarna, men jag tycker synd om dem också i så fall. Tänk om vi har en skotträning och råkar träffa en friidrottare som fokuserar på någonting annat, det kan ju gå riktigt illa, säger Johansson.

– Sedan är det dumt att kommunen tar upp argument att man måste göra plats åt kvinnliga idrotter och kvinnliga idrottare. Det har inte med det att göra, vi har damlag och flicklag som det här förstör för också. Vi har ingenting emot varken hästhoppning eller friidrott, det är kommunen som har gjort en blunder, fortsätter Johansson.

Det var i förra veckan som Öster fick reda på att deras träningsplan skulle användas till hästhoppning. Klubbens sportchef, Peter ”Kuno” Johansson, sa redan då till fotbollskanalen att det kändes som ett mycket märkligt beslut och att han var rädd att planen skulle förstöras. 

Publicerad 2013-08-12 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons