TV: Kalmar segrare i smålandsderbyt

Öster

Det finns segrar så finns det segrar. Vissa ger bara tre poäng, andra ger så mycket mer.
-Alltså det här är så otroligt skönt. Det här var så viktigt för både laget och supportrarna, sade Kalmars Melker Hallberg efter 3-1-segern i Smålandsderbyt mot Öster.

Det var sju år sedan Kalmar och Öster senast möttes i en seriematch. Sedan dess har de två småländska antagonisterna skiljts av en serie eller två. Men nu var det dags igen.
Spänningen innan matchen gick nästan att ta på, drygt 11 000 personer på läktarna i Kalmar skapade också en inramning värdigt ett derby.
-Det var helt fantastiskt! Publiken var otrolig i dag, mer än så här kan man inte begära, sade Kalmars 20-åriga vänsterback Rasmus Sjöstedt.
Att det var två spända lag märktes i början av matchen, de tekniska misstagen var många. En som dock verkade ha alla känslor under kontroll var Kalmaranfallaren Papa Diouf som redan efter åtta minuter gav Kalmar ledningen.

-Jag är bara väldigt glad, att få göra mål i sådana här matcher är helt fantastiskt. Jag har inte upplevt något så häftigt sedan jag kom till Kalmar, sade den senegalesiska anfallaren som också var inblandad i 2-0-målet.
-Ja, det blev ett bra läge där, sade Diouf om situationen som ledde fram till en frispark strax utanför Östers straffområde.
Den 17-åriga supertalangen Melker Hallberg klev fram för att ta hand om den.¼ 7/8
-Vi hade faktiskt en liten frisparkstävling på träningen i går, och det gick väl bäst för mig, sade Hallberg med ett gigantiskt leende.
Trots att pressen var betydligt större, och att det var ungefär 11 056 personer fler på plats överträffade Hallberg sig själv.
-Ja, riktigt så snygga blev de inte på träningen. Det var en perfekt träff, menade Hallberg.¼ 7/8
Öster vaknade inte till förrän i andra halvlek. Efter en första helt utan avslut började de med ett farligt skott i den andras första minut och bara minuter senarDet finns segrar så finns det segrar. Vissa ger bara tre poäng, andra ger så mycket mer.
Öster vaknade inte till förrän i andra halvlek. Efter en första helt utan avslut började de med ett farligt skott i den andras första minut och bara minuter senare kom reduceringen.¼ 7/8
-Klart att det blev lite nervöst, men det kändes ändå som att vi hade ganska bra kontroll på dem, sade Rasmus Sjöstedt.
I stället för kvittering satte Kalmar 3-1 i 90:e minuten och vann tre poäng och otroligt mycket prestige. För Öster blev det sjätte raka förlusten i allsvenskan.