TV: Tung dag för Öster - Gefle nära nytt kontrakt

Öster

Gefle hade väntat länge på sin första bortaseger i årets allsvenska.
Men den kom i rätt läge - 4-1 mot Öster.
-Vi tog det med marginal den här gången, sade tränaren Per Olsson.

En vinst som gör att Gefle ökade sina chanser att spela i fotbollsallsvenskan även nästa säsong. De utökade avståndet till just Öster till fem poäng nere i botten av tabellen.
-Riktigt skönt. Jag är jävligt nöjd med matchen. Vi fick fast bollen och jobbade bra i försvaret, konstaterade Simon Lundevall.

Han gjorde två mål (1-0 och 3-0) och spelade fram till Jonas Lanttos andra (4-1).
-En bra dag på jobbet. Kul att göra mål, speciellt i sådana här viktiga matcher, sade Gefles yttermittfältare.
Ett Gefle som bara hade tagit sex poäng på bortaplan i serien den här säsongen (alla kryss). Men efter 13 matcher utan seger vandrade de under söndagen av planen med tre poäng.

Mål direkt

Förväntningarna om en tät match med få målchanser grusades direkt. Av Gefle, som inledde offensivt och tryckte tillbaka Öster omedelbart. I femte minuten resulterade det i 1-0.
-Vi hade många bra anfall direkt och fem, sex inlägg de första minuterna, kommenterade Per Olsson, tränare i Gefle.
Redan efter Gefles ledningsmål kunde man ana var poängen skulle hamna. Öster har nämligen inte tagit en enda poäng de 14 senaste matcherna där de har släppt in första målet.
Och efter drygt 20 minuter kom dessutom bortalagets andra mål, då Jonas Lantto rullade in bollen i nät. Framspelare var även den gången Jakob Orlov.

-Vår backlinje var usel på många sätt och vi hade jätteproblem centralt på mitten. Vi gjorde något byte, men sen får vi en käftsmäll direkt i andra, suckade Östers tränare Andreas Thomsson.

Kontrollerade matchen

Direkt efter paus satte Gefle sitt tredje mål.
-Att leda med två eller tre mål är en jäkla skillnad. Tycker att vi har det under kontroll. Fantastiskt bra av laget. Jag känner stor glädje och är väldigt nöjd, sade bortatränaren Per Olsson.
-Vi har varit väldigt nära innan och gjort många bra bortamatcher, men ingen seger.
Betydligt värre är det för Öster, som har fem raka förluster.
-En tung match. Vi var dåliga i duellspelet och våra mittbackar var helt underlägsna deras forwards, sade Andreas Thomson.

Publicerad 2013-10-06 kl 17:23