Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Östersund fortsätter jaga mittbackstalang: "Jätteduktig spelare"

Foto: Scanpix

Adi Terzic, 18, jagas av allsvenska klubbar. Bland annat av Östersunds FK.
- En mycket spännande spelare, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

I november förra året avslöjade Fotbollskanalen att Östersunds FK försökt värva Adi Terzic från Mjällby AIF. Det bekräftade då ordföranden Daniel Kindberg, som dock förklarade att klubben fått uppfattningen om att Terzic inte ville till ÖFK.

Men den allsvenska nykomlingen har inte gett upp hoppet om den 18-årige mittbacken. Daniel Kindberg bekräftar nu att man fortfarande följer Terzic.

- Ja, helt klart är det så att vi kikar på honom. Vi har hållit koll på honom i ett och ett halvt eller två år nu. Vi tycker att det är en jätteduktig spelare och vi tänker framför allt att det är en spelare som vi identifierat som vi tror kan göra det bra hos just oss. Han är ung och det är en enorm konkurrens bland våra mittbackar, för det är inga dåliga spelare vi har, men han är en av de unga svenska spelarna som har egenskaper som passar oss, säger Östersunds ordförande.

Nyligen berättade Mjällbys sportchef Hans Larsson att flera allsvenska klubbar följer Terzic och att man fått in ett bud på honom från en allsvensk klubb. Senare skrev Sundsvalls Tidning att Gif Sundsvall är intresserat av talangen, vilket Hans Larsson bekräftade för tidningen. Han sa dock också att budet som Mjällby fått på Terzic inte kommer från Giffarna.

När Fotbollskanalen frågar Östersunds ordförande Daniel Kindberg om det är ÖFK som lagt bud på P19-landslagsmannen ler han och svarar sen:

- Nja, jag vill inte kommentera vad vi säger till andra. Men vi tycker att det är en mycket spännande spelare. 

Skulle han kunna spela för er i allsvenskan i år?
- Det skulle han kunna göra. Sen vet jag inte om det är aktuellt. Men att han skulle kunna spela med oss, med rätt utveckling, så är det ju. Annars skulle vi aldrig ha börjat titta på honom. Det vi tittar på är de egenskaperna gör att en spelare i vår miljö kan få en oproportionerlig utveckling. Jag tror inte att han kommer att få en sådan utveckling överallt, men hos oss skulle han kunna få det. 

Vad är det som skulle passa så bra mellan er, tror du?
- Det beror på vår utvecklingsmiljö, sättet spelar fotboll och rollen som våra spelande mittbackar har. Kommer du då in som en ung spelare som vill spela boll och har de egenskaperna i just passningsspelet och samtidigt kan kombinera det med lite kvickhet och en passion för att försvara, vilket inte är så vanligt, så blir det bra i vår miljö. Den är otroligt tillåtande och tolerant. Vi har dödat the blame culture och tagit bort misstagsrädslan. Då får unga spelare ofta en väldig boost i en sådan miljö, där kreativitet, initiativförmåga och mod befrämjas. Sen satsar våra tränare Billy (Reid) och Graham (Potter) och de andra på individuell utveckling. Det gör att spelarna exploderar. Det är bara att titta på David Accam, som knappt spelat A-lagsfotboll innan han kom till oss, och Modou Barrow. Vissa exploderar. Inte alla, men en del. För en del tar det ett eller två år, men för en del tar det bara sex månader. 

Kindberg avslutar:

- Han (Adi Terzic) är en väldigt spännande spelare. Vi får se vad som tar vägen med honom.

Adi Terzic spelade 14 matcher i superettan förra säsongen.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-03-25 kl 10:50
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER