Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Östersund inbjudna till Estland - ska sprida inspiration

Foto: Scanpix

Östersund FK:s framgångskoncept sprider sig – nu utanför Sveriges gränser. Klubben ska till Estland och inspirera deras klubbar med ÖFK:s resa.

De har gått från division 2 till allsvenskan på fem år. Under de åren har Östersunds FK också hunnit med att spela teater, skrivit en bok och snart ska de upp på en scen och sjunga. Östersund har tagit en annorlunda väg mot sin framgång med hjälp av bland annat kulturen.
Ett arbetssätt som gjort sig känt i Fotbollssverige.

Men nu ska estniska klubbar få ta del av Östersunds berättelse. Det är Magnus Pehrsson, Estlands förbundskapten, som tipsat Estlands fotbollsförbund om ÖFK:s resa. Vilket gjort att förbundet hört sig av till klubben.

- Det de vill ha hjälp med, och det vi ska inspirera om, är hur de själva ska få en större förankring i sina lokala kommuner och hur de ska få mer folk på sina matcher och ta del av vårat framgångsrecept, säger ÖFK:s klubbchef Lasse Landin till Fotbollskanalen.

Tillsammans med klubbens kulturcoach Karin Wahlen åker Landin till Estland för att hålla i föreläsningen på måndag.

Det finns en poäng varför Estlands fotbollsförbund hört av sig till Östersund FK i stället för Malmö FF eller Bayer München, enligt Lasse Landin.

- De sökte en klubb som kommer från ett ställe som är snarlikt deras, säger han.

Östersunds klubbchef tycker att fler lag borde ta efter deras koncept.

- Jag kan tycka att alla lag borde ta efter det här. Men det gäller att hitta vägar som passar in i föreningens kultur och vägar där man får fördelar gentemot motståndarna. Det viktiga för oss är att vi törs göra annorlunda, om vi skulle göra likadant som Göteborg, AIK eller Malmö så skulle det bara bli ett rent penningspel – och då skulle vi vara chanslösa. Vi måste hitta sätt där vi får fördelar utifrån att vi jobbar annorlunda. Och det har givit resultat för oss, säger Lasse Landin.

Publicerad 2016-02-11 kl 17:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons