Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Östersund-kuggen efter mardrömsbeskedet: "Jävligt surt"

Foto: Scanpix

Sotirios Papagiannopoulos missar resten av säsongen.
Minst tre månader med en knäskena väntar nu Östersunds mittback.
- Det är jävligt surt, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i matchen mot IFK Göteborg den 26 september som Sotirios Papagiannopoulos skadade sitt ena knä. Under torsdagen läkarundersöktes Östersunds mittback i Stockholm och nu står det klart att 26-åringen har drabbats av en kompressionsfraktur inne i knäet och att bakre korsbandet är delvis av. Det berättar ÖFK:s fysioterapeut Jenny Larsson för Östersunds-Posten.

Nu väntar tolv veckor med en knäskena. Efter åtta veckor ska Papagiannopoulos kunna träna benet lätt, men det är först när skenan är borttagen som rehabiliteringen kan påbörjas på allvar. 

- Det är jävligt surt just nu. Det känns inte bra, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

- Jag trodde inte att det skulle vara så allvarligt som det är, men det är klart att det kunde ha varit värre med operation och så. Nu ska jag ha en skena, som jag måste ha i tre månader. Och sen börjar då en rehabperiod. Så det känns tungt.

Hur lång tid efter att skenan är borttagen kommer du vara borta från spel, tror du?
- Det kommer ta ganska lång tid, eftersom man tappar mycket muskler. Benet måste vara stilla och lugnt. Sen när man väl tar bort skenen får jag börja bygga upp muskler igen.

Det här är första gången som Papagiannopoulos drabbas av en större skada.

- Jag har snackat lite med andra fotbollsspelare som varit med om liknande skador, och det gäller bara att ha tålamod och försöka få till läkningsprocessen så bra som möjligt. Det gäller bara att jobba stenhårt för att komma tillbaka.

Har du satt upp något mål redan, att du vill vara tillbaka när matcherna drar igång nästa år till exempel?
- Ja, det är väl det som är målet. Men jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Det känns bara tungt. Det gäller att de här första tre månaderna går bra. Sen får man ta det därifrån och köra stenhårt, säger Papagiannopoulos.

Publicerad 2016-10-07 kl 16:06
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER