Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Östersund nära värvning - men nobbades av stortalanger

Foto: Scanpix/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gabriel Somi är ytterst nära en övergång till Östersunds FK, som nobbats av Mjällbys stortalanger Lumala Abdu och Adi Terzic.
- Väldigt intressanta spelare, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

Östersunds FK gick i år upp från superettan till allsvenskan och förbereder sig just nu för sin första säsong någonsin i landets högsta serie.

Klubben är långt fram i tankarna om sitt lagbygge nästa säsong.

- Vi är inne i en process och det här transferfönstret har vi haft i planerna sedan ett år tillbaka. Vi har identifierat egenskaper som vi vill ha och de spelare vi identifierat har vi börjat arbeta med, berättar Österunds ordförande Daniel Kindberg.

Kindberg uppskattar att runt sex-sju nya spelare ska in och att sex-sju spelare kommer lämna.

En som man kommer värva är Syrianskas vänsterback Gabriel Somi, 24.

- Det är en jättebra spelare som vi har identifierat. Vi känner att han kommer utvecklas hos oss och att han passar in. Han har många egenskaper som vi söker. Det är en mycket spännande spelare för vår del, säger Kindberg.

Är han klar för er?
- Nej, men det är en spelare som vi har diskuterat under en lång tid. Om allt flyter väl så blir han en Östersund-spelare. Vi tror att han har förmågan att utvecklas två steg upp i rätt miljö.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Östersund varit intresserat av Mjällbys talangfulla duo Lumala Abdu, 18, och Adi Terzic, 18.

- Så är det. Men vår uppfattning är att de inte vill utvecklas hos oss. Men det är väldigt intressanta spelare. Vi tror att de två, med sina egenskaper, skulle ha stora möjligheter hos oss att utvecklas mycket, mycket snabbt. Man får i vår miljö en möjlighet att fort nå en hög potential. Men de är unga killar och det kanske är tufft att flytta så långt upp. Men vi önskar de två lycka till, även om de inte spelar hos oss, säger Daniel Kindberg.

Mittfältaren/anfallaren Abdu gjorde 24 framträdanden i superettan i år och testade nyligen med Malmö FF. Mittbacken Terzic spelade i 14 superettan-matcher under säsongen.

Det står redan klart att Tomas Peciar, Kujtim Bala, Dragan Kapcevic, James Sinclair och Linus Sjöberg lämnar Östersund.

Se Lumala Abdus fina solomål i sista omgången av superettan i spelaren ovan.

Publicerad 2015-11-19 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons