POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
24v

Östersunds kommun polisanmäler Kindberg

Foto: Bildbyrån.

Daniel Kindberg blev i fjol åtalad för ekonomisk brottslighet. 
Nu polisanmäler även Östersunds kommun ÖFK:s förre ordförande. 
- Avsikten med anmälan är att säkra en bred rättslig prövning, säger Bosse Svensson, styrelseordförande i Rådhus AB (moderbolaget för kommunens bolag). 

Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg blev i fjol åtalad på fyra punkter (grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott) för ekobrott.

Tidigare i dag rapporterade lokal media att Daniel Kindberg - och en annan tidigare allsvensk klubbledare - förhörts av polisens korruptionsgrupp på Riksenheten mot korruption. Detta med anledning av tidigare okända konsultavtal som det kommunala bostadsbolaget Östersundshem hittat i samband med sin tidigare genomförda internutredning. 

Nu polisanmäler även Östersunds kommun, genom Rådhus AB (moderbolaget för kommunens bolag) Kindberg. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att anmälan är uppdelad i två delar. 

"Dels omständigheterna runt de konsultkontrakt med en leverantör som de anmälda kan ha haft samtidigt som de gjorde omfattande affärer med leverantören å Östersundshems vägnar. Dels omständigheterna runt den markaffär som Östersundshem gjorde med Fältjägaren och de konsekvenser den kom att få ekonomiskt för bolaget, och hur dessa konsekvenser hanterades inne i bolaget", skriver kommunen i pressmeddelandet. 

- Avsikten med anmälan är att säkra en bred rättslig prövning av de omständigheter som kommit fram i samband med våra egna utredningar av vad som hänt i Östersundshem, och som inte hanteras i den pågående rättsprocessen mot Daniel Kindberg, säger Rådhus AB:s styrelseordförande Bosse Svensson i pressmeddelandet. 

Vidare polisanmäler även kommunen en tidigare medarbetare till Kindberg. 

Sedan tidigare driver också Östersundshem (Östersunds kommunala bostadsbolag) ett skadestånd mot Kindberg, tidigare vd i bolaget, som är kopplat till den pågående rättsprocessen, där Kindberg ska upp i rätten i april. I dagens pressmeddelande skriver kommunen att det nu måste till en rättslig prövning för att kunna driva skadeståndstalan i de fall som inte berörs i åtalet. 

- Vi strävar efter att göra allt för att kunna få tillbaka de pengar som vi anser att skattebetalarna förlorat. Därför tar vi det här steget. Skattebetalarna i Östersunds kommun ska kunna lita på att vi gör allt som är praktiskt möjligt för att gå till botten med den här historien, säger Svensson. 

Publicerad 2019-03-29 kl 15:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå