Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
1:59

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östersunds ordförande: "Supporterbegreppet är väldigt olyckligt"

J-Södra rasar mot att supportern som stormade planen anses vara en supporter till klubben. Östersunds Daniel Kindberg menar dock att det är säkerhetsfrågan som är central.
- Jag tycker att supporterbegreppet i de här sammanhangen är väldigt olyckligt, säger ÖFK-ordföranden till Fotbollskanalen.

Disciplinnämnden kom under torsdagen med sitt beslut angående den avbrutna matchen mellan J-Södra och Östersund. Trots att förbundets riksombud yrkat på att slutresultatet skulle bli 1-1 så blev domen en 3-0-seger till ÖFK.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg förstår Disciplinnämndens resonemang och menar att säkerhetsfrågan är central.

ANNONS

- Det är den som faller. Det är det som ska vara styrande för vilket utfall det blir. Sedan utfallet i sig tycker inte jag är så viktigt i det här fallet. Men att vi förstår hur de har resonerat, det var det viktiga och det gör vi, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Går det att helt stoppa en person som vill ta sig in?
- Ja, per definition så går det ju. Sen om det är ekonomiskt möjligt för alla att göra så, det vete fåglarna. Och om det blir trevligt, det vet jag inte heller om det blir. Men det är egentligen inte det som är intressant, om det går att stoppa alla. Utan det är ju utförandet av säkerhetsarbetet. Som kan vara antingen godkänt eller inte. Och det är ingen som har övertygat mig ännu att det var rätt responstid på de som skulle få tag på förövaren. Det enda man kan konstatera i de här sammanhangen är om man har gjort allt som står i ens makt. Och har det brustit någonstans i utförandet eller planeringen då blir det större konsekvenser än om det inte gjort det. Och det här är ett sådant fall, enligt min uppfattning.

ANNONS

En bedömning som varit central i Disciplinnämndens beslut är frågan om supportern, från Södertälje, som sprang in på planen kan ses som supporter till något av lagen. J-Södras klubbchef Kjell Lundgren rasade mot att 17-åringen anses var knuten till klubben. Men Daniel Kindberg vänder sig emot själva begreppet.

- Jag tycker att supporterbegreppet i de här sammanhangen är väldigt olyckligt. Utan i det här är det den absoluta säkerheten, att du ska ha ordning på arenan, som är den övergripande regeln. Och det absoluta ansvaret för säkerheten, det är det som är kärnfrågan. Och om då säkerheten har utförts på ett icke ifrågasätt sätt. Och det kan väl konstateras att Disciplinnämnden tycker att det kunnat göras mer under rådande omständigheter, säger ÖFK-ordföranden.

- Vi förstår resonemanget och vi förstår att de har haft ganska långa och djupa diskussioner om det eftersom det är två stycken som tyckte annorlunda. Och det gör mig ändå trygg i att det sker ett väldigt djupt konstruktivt och nogrannt arbete, vilket jag tror är väldigt viktigt. Det ökar åtminstone min tilltro till de i de här sammanhangen.

ANNONS

Daniel Kindberg menar att Östersundsspelarna redan lagt händelsen bakom sig.

- Själva kärngruppen, spelarna och ledarna runt det, visade väldigt tidigt mot Djurgården (vinst 1-0) att de lagt det bakom sig. Det var ju våra spelare som blev attackerade och utsatta för det här. Och de har hämtat sig på ett balanserat och bra sätt. Nu gäller det att bibehålla det och vinna nästa match mot Häcken på söndag. Det blir väldigt viktigt för oss. Sedan måste vår organisation i övrigt ta lärdom, fortsatt, av såna här händelser så att vi hela tiden jobbar och blir bättre på vårat eget säkerhetsarbete, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Se händelsen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-25 kl 16:40

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto