Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Östersundsduon om landslagsplatserna: "Det är en dröm att vara med"

Foto: SCANPIX

Ken Sema och Saman Ghoddos var två av Östersunds bästa spelare under nykomlingens succésäsong i allsvenskan. Nu är duon uttagna i landslaget.
- Det är en dröm att vara med, säger Sema till Fotbollskanalen.
- Det är nåt jag har haft som mål sen jag var liten, säger Ghoddos.

Östersund charmade allsvenskan under debutsäsongen med sin fartfyllda och offensiva spelstil. Två av de mest framträdande spelarna, som sanneligen passar in på samma beskrivning som för laget, är mittfältarna Ken Sema och Saman Ghoddos. Duons framfart i allsvenskan belönades med en plats i förbundskaptenen Janne Anderssons trupp till januariturnén.

- Det är riktigt bra just nu måste jag säga, säger Ken Sema när Fotbollskanalen når honom efter uttagningen.

Hur kände du när du fick beskedet?
- Jag var väldigt stolt och glad, verkligen. Det ska bli riktigt roligt att få vara med på januariturnén.

Var det något du hade förväntat dig eller tänkt på?
- Förväntat mig, nej. Men det är klart att jag alltid har trott att jag ska spela där nån dag. Och alltid haft det som ett mål. Och det känns jättebra att jag har nått det målet i dag, och det är en dröm att vara med, säger Sema.

Även Saman Ghoddos var mycket glad över att få förtroende i A-landslaget.

- Såklart blev jag jätteglad. Det är nåt jag har haft som mål sen jag var liten, att komma med i ett landslag, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Var det något du hade tänkt på i förhand?
- Ja, under hösten så tänkte man väl att man kanske kan komma med på januariturnén. Såklart hade jag det i huvudet. Men jag tänkte också att om jag inte kommer med nu så är det bara som en motivering att köra ännu hårdare nästa år så att jag kommer med då.

Vad tror du att du kan tillföra landslaget sett till de kvalitéer som finns där sen tidigare, vad har du som kan spetsa till det?
- Det är väl att jag kommer med fart och jag är ganska offensiv och farlig framåt. Det är väl det jag kan tillföra.

För Saman Ghoddos är det debut i landslagssammanhang. Lagkamraten Ken Sema var dock med Sveriges U23-landslag till OS i Brasilien, där han hoppade in i samtliga tre svenska matcher.

- Jag lärde mig hur det är i landslaget. Jag kom in rätt bra där med alla spelare och ledare och alla runtomkring. Det var ett smakprov av vad som komma skall kanske. Jag känner mig lite rutinerad i alla fall, säger Sema.

Östersundsspelarna gläds åt att ha varandra med under januariturnén. Duon avslutade den allsvenska säsongen mycket starkt, och hade ett förtjänstfullt samarbete.

- Det är perfekt. Jag vet hur han spelar och han vet hur jag spelar. Om vi spelar ihop och får chansen så tror jag vi kan göra något med det, absolut, säger Ken Sema.

- Det känns bra att ha honom där. Men samtidigt inget som man går runt och tänker på så, det kommer gå bra ändå.

Saman Ghoddos om Sema:

- Såklart är jag också glad att ha honom där. Det är en väldigt bra vän till mig. Jag ser väldigt mycket fram emot det.

- Vi har en bra kemi. Det visade vi också  i slutet av höstsäsongen i allsvenskan, då det verkligen släppte för både honom och för mig.

Publicerad 2016-12-07 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons