Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Otroligt viktigt för MFF, det är kanske allsvenskans bästa spelare"

Foto: Bildbyrån

Anders Christiansen har skrivit på ett nytt femårskontrakt med Malmö FF.
Hyperviktigt för klubben, menar C More-experten Anders Andersson.
- Det är Malmös genomgående bästa spelare och kanske allsvenskans bästa spelare tycker jag.

Under torsdagen presenterade Malmö FF nyheten att man förlängt den danske stjärnan Anders Christiansens kontrakt. Mittfältarens nya avtal sträcker sig fem år framåt i tiden. C More-experten Anders Andersson menar att det var ett viktigt avtal för MFF att lösa.

- Otroligt viktigt. Allsvenskans kanske bästa spelare de senaste åren. Förra året så höll jag honom som bäst. I omröstningen där blev det Magnus Wolff Eikrem som också var bra men Christiansen var fantastisk tyckte jag. Och i år så har han fortsatt med att styra Malmös mittfält och de leder med tio poäng så det säger en del om hans kvalitéer. Så för mig var det ett av de viktigaste besluten för Malmö att få i hamn, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Malmö FF har skaffat sig ett försprång på tio poäng i toppen av allsvenskan och är på väg att försvara guldet från förra året.

- Jag tycker att Christiansen har haft en väldigt stor del i det. Malmös genomgående bästa spelare och kanske allsvenskans bästa spelare tycker jag med den spelstil han har. Han är väldigt trygg med bollen, han kan styra tempo, han kan vara lugn och trygg ner det behövs och han är aggresiv i bollerövring och han är en tvåvägsmittfältare som tar sig in i båda straffområdena. Så får mig är det en njutning att se honom, det måste jag säga. Han är väldigt viktig för Malmö. Inget snack om den saken, säger Anders Andersson.

Vad säger det att han nu har skrivit på ett så långt avtal med MFF?
- Det säger att han trivs i Malmö, att han känner att det är en klubb som bryr sig om honom. Och att staden, det vet ju jag som bor här, andas fotboll och att Malmö FF är liksom enda laget och det blir ett väldigt fokus. Sedan är det press på att gå till Europa och vinna allsvenskan varje år så du får den pressen som många spelare kanske söker och vill komma vidare hela tiden.

- Sedan tror jag också att han är så pass bra att han om han spelar kontinuerligt på den nivån så kan han komma med i det danska landslaget ändå och han kan också bli såld, för att han är så bra ändå. Men detta tycker jag säger att han tycker att det är en bra nivå att spela på vecka ut och vecka in och göra det bra.

Utgående kontrakt har varit ett tema kring Malmö FF den här säsongen. Flera spelare har fortfarande avtal som går ut efter säsongen, men Anders Andersson tycker att läget börjar se ganska ljust ut för klubben.

- Nu börjar det se ganska okej ut för klubben, men det är klart att det fortfarande är en tuff situation att bygga ett relativt nytt lag. Jag tror att många av de som sitter på utgående kommer att lämna. Lewicki, Tinnerholm, norrmännen (Berget och Eikrem) och sedan har några lämnat redan. Så det är klart att det är en stor ombyggnad ändå. Men det är intressanta nyförvärv som har kommit, säger C More-experten och den tidigare MFF-spelaren.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän
Publicerad 2017-09-07 kl 21:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons