Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ovana favoriter beredda på kampfotboll: ”Vi kan väl kriga i 45″

Tungt favoritskap på laget som folk sällan räknade med i allsvenskan. Trelleborg får motvilligt finna sig i att vara jagade i superettan.  

VARBERG. Plötsligt jagade – Trelleborg är jättefavoriter i superettan. På upptaktsträffen fick samtliga tränare rösta om vilka som vinner serien och fick Trelleborg hälften av rösterna medan nedflyttningskollegan Halmstad bara fick en. I en omröstning bland alla på plats trodde 70 % att TFF går upp i allsvenskan igen direkt. Mittfältsstjärnan Kristian Haynes har blandade känslor inför favoritskapet.

- Det är man inte van vid i Trelleborg, vi var ju bottentippade i allsvenskan för det mesta. Det är trevligt samtidigt som man helst lägger den pressen på någon annan, säger Haynes till FotbollDirekt.se.

TFF har tappat som exempelvis Marcus Pode och Erdin Demir och MFF-utlånade Viktor Noring lär inte komma tillbaka. Men stöttespelare som Tuomo Turunen, Kristian Haynes och Fredrik Jensen är kvar och ett par intressanta lån har kommit in i form av Sebastian Carlsén kommit på lån från Inter och Helsingborgs anfallstalang Mohamed Ramadan.

- Vi har helt klart behållit stommen från det året vi kom femma i allsvenskan, det var en underprestation i fjol. Jag tycker vår trupp är stark om den fungerar, men det gäller att få med alla, säger Kristian Haynes, och fortsätter:

- I fjol fick vi inte med alla och då åkte vi ur, så större skillnad än så är det inte. Vi har en bra trupp men vi måste vara ödmjuka och beredda på det här superettan-jobbet som krävs. Vi har kollat på tabellen i superettan i fjol och hur lite det skiljer överallt, ena veckan kan man vara i botten och så vinner du två matcher och så plötsligt har du toppkänning.

- Vi har pratat om ödmjukhet, att ta kampen, för fysiskt kommer det vara från början och det kommer de lag som inte är så spelskickliga att klara av att matcha oss i. Vi måste vara beredd att ta den kampen, sedan i längden hoppas jag att vi har ett högre tempo och ett bättre passningsspel.

Hur pass mycket mer fysisk fotboll upplever du att det är gentemot allsvenskan?

- Min känsla är att vissa lag spelar mer rakt och efter sina resurser. Att man inte riskerar att tappa boll på egen planhalva utan man sätter en tidig passning upp på motståndarnas planhalva och sedan hoppas att man kan kriga in någon boll.

- Men det passar mig bra, jag är en krigare i hjärtat, även om jag är en lirare också. I allsvenskan med Trelleborg fick man alltid vara beredd på kamp. Så det är jag van vid, men nu får jag en lite mer offensiv roll, så jag hoppas att jag får mer utrymme efterhand i alla fall. Vi kan väl kriga i 45 och sedan tror jag att vi orkar hålla ett högre tempo, som inte motståndarna klarar över 90. Så jag hoppas att vi kan avgöra många matcher sent.

Trelleborg öppnar årets upplaga av superettan i morgon med hemmamatch mot Ängelholm.

Publicerad 2012-04-05 kl 06:49
Annons
Annons
Annons