POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Över sex månader utan speltid – då fick Innocent plötsligt starta för MFF: "Ett föredöme för laget"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Han hade inte ens suttit på bänken i tio av 13 matcher i år, och hade inte fått spela en enda minut. Ändå fick Bonke Innocent starta i toppmötet mot IFK Göteborg.
- Han kom från ingenstans och blev ombedd att visa vilken spelare han kan vara, sa Uwe Rösler. 

Bonke Innocent har kämpat sig tillbaka flera gånger i Malmö FF, efter den omtalade mångmiljonflytten från Lilleström sommaren 2017. Han fick mycket speltid av Uwe Rösler i höstas, men i oktober i en bortamatch mot IFK Göteborg så byttes han ut i minut 44, ett rent taktiskt byte, och efter det hade han fått spela noll minuter tävlingsfotboll.

Fram tills i går torsdag. Då fick han plötsligt starta igen, och passande nog var det åter i en match borta mot IFK Göteborg. Den här gången blev han vald till matchens bästa spelare i MFF. 

- Han kom från ingenstans och blev ombedd att visa vilken spelare han kan vara, sa Uwe Rösler. 

- Stor respekt för honom. Att vara ute så länge... Han har gjort sitt jobb, spelade helhjärtat, vann boll, körde på i avgörande situationer på planen. Han var ett föredöme för laget. 

- Ibland ger spelare upp, men det gjorde aldrig Bonke. Han körde på, körde på, körde på. Ibland får man sedan en chans, och hans chans var i dag. Han visade taktisk förbättring jämfört med förra året.

Spelaren själv var tudelad till matchen. 

- Jag är väldigt glad att få chansen att spela och att vinna pris som ”Matchens lirare” är bra, men jag är inte nöjd med resultatet. Jag är aldrig nöjd med en poäng för vi vill ha tre, sa Innocent. 

- Det har varit en lång period utan matcher, men jag tränar på och hoppas få chansen att spela igen.

Du hade erbjudande att lämna i vintras, vad gjorde att du valde att stanna?
- Erbjudandet var bra, men jag tyckte inte det var intressant att flytta till det landet. 

- Jag är fortfarande ung och tänker på framtiden.

Fotbolldirekt rapporterade i vintras att det fanns intresse från en klubb i Kazakstan. Enligt en källa till Fotbollskanalen ska det bland annat ha diskuterats ett lån på sex månader med köpoption, något som Innocent alltså tackade nej till. 

En annan, förutom Rösler, som hyllade Innocent efter matchen var Markus Rosenberg: 

- Han är jätteduktig på att vinna boll. Just i en sådan position är han fantastisk. Helt klart är det imponerande när han inte får spela så ofta, men går in och presterar i varje match.

Innocent fick en varning redan efter drygt en halvtimme, något som Rosenberg såg påverkade Innocent. 

- Det kommer tidigt, och det är synd om honom för det är hans första riktiga tackling och sedan vet jag inte riktigt om det är gult. Man brukar alltid få en liten varning innan det gula kommer. Det var synd att han fick det så tidigt. Man såg det på honom, han trippade runt några ibland istället för att satsa. 

Innocent fick slutföra matchen, vilket var blott sjätte gången som han spelade 90 minuter i en MFF-tröja. Enligt Rösler så fick Innocent starta för att kontrollera IFK Göteborgs fyra offensiva spelares kontringar. Han tyckte Oscar Lewicki och Innocent hanterade kontringarna bra, men att laget totalt sett hade problem i offensiven då de inte kunde skapa två-mot-två- och tre-mot-tre-lägen ut mot kanterna. 

- Det tog oss 35 minuter att komma in i matchen, sa Rösler. 

- Förvånande för mig så hade vår vänstersida, vår mest effektiva och starkaste såhär långt den här säsongen, stora problem i första halvlek. Det var därför jag gjorde bytet (att ta ut Arnor Traustason). Jag behövde ändra mittfältets dynamik på den sidan. 

Publicerad 2019-05-17 kl 07:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå