Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Övergångsläget - Allsvenskan 2011

Allsvenskan har precis avslutats och nu har kapprustningen påbörjats inför nästa säsong. Redan nu har flera nyförvärv presenterats hos lagen. Här är läget just nu i de allsvenska lagen.

AIK
Nyförvärv:
Ibrahim Bangura, anf, FC Kallon

Förluster:

Senaste surret: Tränaren Alex Miller valde att lämna sitt uppdrag och många vill se en återkomst för Stuart Baxter, även om klubben utåt inte valt att kommentera något nytt tänkbart tränarnamn. Även Andreas Alm som redan finns inom organisationen uppges ligga bra till för en tränarroll. Även Martin Mutumba uppges vara sugen på en återkomst, då han vantrivs i Ungern. Ivan Obolo har det också spekulerats om en del, plus samarbetsklubben Väsbys skyttekung Magnus Eriksson. Försvararen Walid Atta har varit en lång följetong hela säsongen och det mesta pekar på att han lämnar klubben. Daniel Tjernström har ett utgående kontrakt men uppges vara beredd att förlänga detsamma.

DJURGÅRDEN

Nyförvärv: Joel Riddez, försv, Strömsgodset.

Förluster:

Senaste surret: Sharbel Toumas vara eller icke vara. Syrianska tror det blir svårt att få honom och Djurgården hoppas på en förlängning med den frisparksskicklige mittfältaren. Uppges också rycka i Matias Concha och därmed snuva mästarna MFF på den värvningen.

ELFSBORG

Nyförvärv:

Förluster: Teddy Lucic, försv, slutar

Senaste surret: Tobias Grahn finns enligt mediauppgifter med på Elfsborgs önskelista till kommande säsong. Andreas Augustsson har gjort en stabil säsong i danska Horsens. Enligt dansk media kommer han dock att flytta hem till Sverige när kontraktet går ut i juni 2011. Elfsborg har varit bra att knyta till sig "hemvändare" och därför känns Boråsklubben som ett tänkbart alternativ. Jari Ilola väntas inte få nytt kontrakt efter alla skadebekymmer han haft.

GAIS

Nyförvärv:

Förluster:

Senaste surret: Kontraktförhandlingar har påbörjats. Spelare som Björn Andersson och Tommy Lycén har blivit erbjudna nya kontrakt. Det har också islänningen Eyjolfur Hedinsson blivit men dennes motbud ansåg Gais vara allt för dyrt men enligt den officiella hemsidan har inte Gais stängt dörren helt.  De tre spelare som klubben lånade under säsongen, Jesper Florén, Aram Khalili och Joel Johansson hoppas Gais kunna behålla också kommande säsong.

IFK GÖTEBORG

Nyförvärv: Andreas Drugge, anf, Trelleborg

Förluster:

Senaste surret: Ingen förlust så här långt men en spelare som sitter med utgående kontrakt är Nicklas Carlsson som tidigare antytt att han är intresserad av en flytt "hem" till Stockholm. Det spekuleras i om det blir en förändring på tränarsidan, där tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck har nämnts som en het kandidat. Thomas Olsson kopplades tidigare samman med en hemflytt till Åtvidaberg men frågan är hur intressant det är för honom nu när Åtvid spelar i superettan nästa säsong. Utlånade Tuomo Turunen och försvararen Kalle Svensson ser heller inte ut att bli kvar. Skadedrabbade talangen William Atashkadeh har blivit erbjuden ett nytt kontrakt. Skulle ett par av försvararna lämna kan FC Köpenhamns försvarare Peter Larsson bli aktuell, då han i dansk media aviserat att han vill lämna FCK för en flytt tillbaka till allsvenskan.

HALMSTAD

Nyförvärv:

Förluster: Per "Texas" Johansson, försv, ny klubb ej klar, Alexander Prent, mf, ny klubb ej klar, Emir Kujovic, anf, Kayserispor

Senaste surret: Halmstad riskerar att tappa flera rutinerade namn, inte minst i backlinjen och det är redan klart att Per "Texas" Johansson inte spelar för hallänningarna kommande säsong. Men även Tommy Jönsson och Tomas Zvirgzdauskas finns bland dem som kan försvinna. Även brasilianaren Anselmo finns bland spelarna som väntas lämna till kommande säsong. Speciellt mycket pengar finns det dock inte att handla spelare för, så tränaren Lasse Jacobsson verkar få hålla till godo med juniorer som flyttas upp i A-laget, även om FCK-försvararen Peter Larsson skulle vara en drömersättare i försvaret.

HELSINGBORG

Nyförvärv:

Förluster:

Senaste surret: Har ännu inte avslutat säsongen, då cupfinalen är kvar att spela för skåningarna. Har därför legat lite lågt när det gäller nyförvärv. Spelare som kan försvinna är Marcus Lantz och anfallaren Alexander Gerndt. Lantz kontrakt går ut och förhandlingarna har gått trögt. Inget konkret intresse just nu kring Gerndt men för målskyttar finns det alltid en marknad.

BK HÄCKEN

Nyförvärv: Tibor Joza, försv, Falkenberg

Förluster: Johan Lind, försv, slutar

Senaste surret: Häcken tappar trotjänaren Johan Lind men det tog inte många dagar in på "silly season" förrän klubben hade ersättaren klar. Tibor Joza, närmast från Falkenberg men också med meriter från Halmstad, har skrivit på ett treårskontrakt.

KALMAR FF

Nyförvärv:

Förluster: Jimmie Augustsson, mf, ny klubb ej klar.
 
Senaste surret:
Än så länge bara en klar spelarförlust men ytterligare spelare, såsom försvararen Marcus Lindberg och mittfältaren Joakim Karlsson väntas också försvinna. Den förstnämnde står under kontrakt men har själv sagt att han vill bort. Helsingborg kan bli ny hemvist. Även mittbacken Markus Thorbjörnsson, som under hösten varit utlånad till Jönköping Södra kan vara på väg bort. I hans fall ryktas det om nykomlingen Norrköping. Inte heller väntas brasilianske anfallaren Douglas da Silva Vieiras lån förlängas.

MALMÖ FF

Nyförvärv:

Förluster:

Senaste surret: Nyblivna mästarna har knappt hunnit fira klart och har än så länge varken klart med något nyförvärv eller att någon spelare lämnar laget. Det som har prioriterats har varit att tillsätta en ny sportchef och den tjänsten övertas av Per Ågren. Men det går en del rykten på spelarfronten också. Matias Concha kan vara ett tänkbart nyförvärv och en som kan lämna är brasilianaren Wilton Figueiredo som uppges
ha hemlängtan.

MJÄLLBY

Nyförvärv:

Förluster:

Senaste surret: Säsongens stora sensation kan bli hårt åderlåtet till kommande säsong. Mostapha El Kabir och Patrick Osiako ses båda redan som förlorade, även om inget är helt klart ännu.  Även spelare som David Löfquist och Tobias Grahn kan komma att lämna stora tomrum efter sig. Högerbacken Jesper Westerberg har också proffsögon på sig från utlandet. Och hur blir det med Marcus Ekenberg, som ryktades vara på väg bort redan i somras? Hoppas kunna förlänga kontraktet med veteranen Patrik "Bagarn" Rosengren, precis som med målvakten Mattias Asper. När det gäller nya spelare har dock surret varit något tystare men Pavel Zavadil med förflutet i Örgryte och Öster har florerat i
snacket.

IFK NORRKÖPING

Nyförvärv:

Förluster: Andreas Whass, försv, ny klubb ej klar, Kristoffer Arvhage, försv, ny klubb ej klar, Eirik Dybendahl, mf, ny klubb ej klar, Tobias Rickhammar, mf, ny klubb ej klar, Mikael Lindskog, mf, ny klubb ej klar, Gunnar Thor Gunnarsson, mf, ny klubb ej klar.

Senaste surret: Just nu är den stora frågan vem som ska träna IFK Norrköping nästa säsong, då tränaren som tog upp laget i allsvenskan, Göran Bergort, inte anses duglig nog att leda laget i den högsta serien. Mikael Stahre har nämnts som en tänkbar tränare men det finns fler tillgängliga tränare på marknaden såsom Magnus Pehrsson och Kjell Jonevret, för att ta två namn. Dessutom finns ju Sören Cratz i klubben redan, då han är ansvarig för klubbens U19-lag. Han vet exakt vad det skulle handla om att leda Norrköping i allsvenskan. En av spelarna som kan försvinna är nyckelspelaren Daniel Bamberg, där intresse ska finnas från bland annat Tyskland.

SYRIANSKA

Nyförvärv:

Förluster:

Senaste surret: Inga nyförvärv så här långt för nästa års nykomling. Drömnamnen är flera - Sharbel Touma, Louay Chanko och Kennedy Bakircioglu för att nämna några. Men lagledningen har insett svårigheten att lösa dessa redan till nästa säsong, så dessa lär nog fortsätta bli drömnamn. Lär få hård konkurrens om Sharbel Toumas namnteckning, där Djurgården lär göra allt för få behålla honom. Syrianska har dock förlängt kontrakten med fyra spelare och har också gjort klart med en fortsättning för tränaren Özcan Melkemichel och målvaktstränaren Berndt Magnusson. Däremot har assisterande tränaren Stefan Fredriksson valt att lämna klubben för att bli damlagstränare hos Tyresö.

TRELLEBORG

Nyförvärv: Erdin Demir, mf, LB07, Andreas Grahm, anf, VMA IK

Förluster: Andreas Drugge, anf, IFK Göteborg

Senaste surret: Kan komma att tappa flera tongivande spelare, inte minst i anfallet där Andreas Drugge redan har lämnat och både Joakim Sjöhage och Fredrik Jensen kan vara på väg bort. Sjöhage har varit missnöjd med speltiden och Jensen har uppvaktats av Landskrona Bois. Klubbdirektören Lasse Larsson har uttryckt sitt gillande för Gefles Jonas Lantto, vars kontrakt med gästrikarna går ut efter säsongen. Men där lär mycket hänga på huruvida Gefle hänger kvar i allsvenskan eller inte till nästa säsong.

ÖREBRO

Nyförvärv: Emil Berger, mf, Degerfors

Förluster: Peter Westman, mv, slutar, Patrik Anttonen, försv, ny klubb ej klar, Samuel Bertin Zé, försv, ny klubb ej klar, Anthony Flood, mf, ny klubb ej klar, Henri Belle, anf, ny klubb ej klar.  

Senaste surret: Många spelare kan vara på väg bort från Örebro men det har varit tämligen tyst om eventuella nyförvärv. Nordin Gerzic och Roni Porokara är båda på väg bort och veteranen Magnus Kihlberg kan komma att lägga skorna på hyllan efter en skadedrabbad säsong. Oklart är också med brasilianaren Paulinhos framtid i klubben, då han bara lånades från den syrianska klubben han har kontrakt med. I och med Stuart Baxters sorti som finländsk förbundskapten har Sixten Boströms namn snabbt lanserats som en tänkbar efterträdare. Skulle Boström nappa på ett erbjudande om det dök upp, skulle det vara ett mycket tungt avbräck för närkingarna. Kanske det tyngsta av alla.

Fotnot: Endast lagen som är definitivt klara för spel i Allsvenskan 2011 är med i sammanställningen.

Publicerad 2010-11-11 kl 13:28
Annons
Annons
Annons