POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Ovisst inför HIF:s match mot Kalmar: "Då antar jag att klubbledningen lämnar in en hemställan"

Foto: Bildbyrån

I nästa omgång av allsvenskan möter coronadrabbade Helsingborg Kalmar.
En match som det ännu är oklart om HIF kan vara redo för.
- Om vi inte kan återuppta träningen förrän på tisdag nästa vecka så skulle jag anta att klubbledningen lämnar in en hemställan, säker klubbens lagläkare Harald Roos till Fotbollskanalen.

Efter flera positiva coronafall i A- och U-truppen önskade Helsingborg om att skjuta upp matchen mot Djurgården. HIF fick stöd från både Smittskydd Skåne och SvFF:s medicinska kommitté, men utan resultat. I stället tog SvFF:s tävlingskommitté beslut om att matchen skulle spelas som vanligt, vilket den alltså också gjorde.

- Det är full spridning i HIF och vi fick några nya fall igår. Det var en väldigt stark rekommendation från medicinsk sida att inte spela matchen. Förberedelserna blev inte optimala när vi inte fick träna och det spreds en oro i truppen, sa Olof Mellberg efter matchen.

Den 9 september väntar hemmamatch mot Kalmar FF och Helsingborgs lagläkare Harald Roos menar att det ännu är oklart om laget kan vara redo.

- Vi har inte kunnat träna alls och det ska vi ju inte heller för då riskerar vi att öka spridningen. Vi har varken träffats i grupp eller tränat tillsammans, säger han till Fotbollskanalen.

Roos berättar att klubben inte har några nya bekräftade coronafall i A-truppen men att det totalt, med U-truppen, handlar om tio bekräftade fall.

- Vi följer status på spelarna och följer våra rutiner som vi har sagt att vi ska följa och som vi har utarbetat med smittskydd Skåne. Vi har inga träningar och vi träffas inte. Vi kommer ta nya provtagningar i slutet av veckan och beroende på utfallet av dem så får vi se när vi kan återgå till träning för första gången sedan det här uppehållet. Det blev ett litet avbräck i vår karantän när vi fick spela match i söndags som påverkade förloppet.

Det väntar match mot Kalmar den 9 september, finns det en risk att den påverkas?
- Det är avhängt av provutfallet för det första men vi kommer ha en diskussion med klubbledningen, smittskydd Skåne och jag de närmsta dagarna angående detta. Det är det vi kan göra, säger Roos och fortsätter:

- Det är klart att om vi inte kan återuppta träningen föränn på tisdag nästa vecka så skulle jag anta att klubbledningen lämnar in en hemställan. Då kommer vi göra det med Smittskydd Skåne som också arbetar i linje med Folkhälsomyndighetens direktiv och då kommer vi koppla in dem också.

- Det är mer spekulationer för det är inte säkert att det behöver bli så, utan kan vi komma igång och träna tidigare, vilket vi alla hoppas, så ska vi kunna genomföra matchen. Men som sagt, det vet vi inte idag.

Innan Helsingborgs match mot Djurgården fick klubben beskedet att de inte fick ha någon medicinsk personal under matchen. Något som förvånade klubbläkaren Harald Roos.

- Det blev en väldigt konstig situation. För min egen del, att å ena sidan ha mitt rådgivande organ som sa en sak och Svenska Fotbollförbundet, som inte kallade in medicinsk expertis, sa en annan sak. Det är klart att det förvånade mig väldigt mycket. Jag kunde inte sitta på bänken eftersom jag inte kunde gå emot smittskyddsrekommendationerna men det var självklart att jag fanns tillgänglig och fanns på arenan. Det ansvaret kände jag var helt självklart att ta. Det var en jättesvår situation. Jag blev helt ställd när beskedet kom, jag hade inte förväntat mig det över huvud taget.

Ni har inte upptäckt några nya coronafall i A-truppen?
Nej, det har vi inte. Så det är väldigt skönt, avslutar Harald Roos.

Publicerad 2020-09-01 kl 21:15
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto