POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Ovisst kring Wiland - då testar Hammarby dansk keeper

Foto: Bildbyrån

David Ousted kan bli Hammarbys nye målvakt.
Klubben ska testa 35-åringen under sitt träningsläger i Portugal.
Vi behöver hålla vissa alternativ öppna i väntan på att Wiland kan ge slutgiltigt besked, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Den 35-årige målvakten David Ousted har anlänt till Hammarbys träningsläger. Det skriver klubben på sin hemsida.

Dansken, som just nu är klubblös, ska träna med de grönvita under resten av tiden i Portugal.

- Tillfället dök upp att ta hit David, och vi gör det för att lära känna honom som person och se hur han går ihop med spelargruppen. Vi behöver hålla vissa alternativ öppna i väntan på att Johan Wiland kan ge slutgiltigt besked. David är en väldigt bra och etablerad keeper, och vi har bra koll på hans kvaliteter. Därför kan man inte kalla det för ett provspel, utan som ett tillfälle för oss att bekanta oss med honom, och för honom att få en känsla av vilka vi är, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

På frågan om klubben har satt någon deadline vad gäller beslut kring Wiland säger Jansson:

 Nej, men vi har kontinuerliga diskussioner med honom, och han har skruvat upp intensiteten i sin träning. Men vi känner att vi inte kan sitta handlingsförlamade ifall det i värsta fall skulle bli ett negativt besked från Johan, så det här är ett parallellt spår. Vi har haft en dialog med Johan om detta, och han är helt införstådd med varför David kommer hit.

Under sin karriär har Ousted representerat flera klubbar i den danska ligan och i MLS. Senast tillhörde han Chicago Fire.

Målvakten har 173 matcher i MLS och 110 matcher i den danska högstaligan på meritlistan.

I mitten av 2000-talet spelade Ousted för Bröndby och han har även gjort matcher för Sönderjyske, Randers, Vancouver och DC United.

Johan Wiland jobbar för att göra sig redo för spel, efter de axelproblem som stört honom de senaste åren. Hans kontrakt med Hammarby har löpt ut, men han tränar med laget.

- Om åtta, nio, tio dagar kan vi nog få ett rätt bra svar kring var jag ligger, sa 39-åringen till Fotbollskanalen i dagarna.

Publicerad 2020-02-08 kl 17:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå