Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pa Dembo börjar 2010 i landslaget

Det har ryktats att Djurgårdens målvakt kan vara på väg bort med tanke på att laget för en stund var nära Superettan. Nu ser förutsättningarna helt annorlunda ut.

Pa Dembo Touray kommer att börja sin försäsong med det gambiska landslaget.
-  Egentligen skulle jag på semester men nu ska jag till landslaget. Jag kommer att vara bortrest i två veckor där vi har en träningsmatch mot Angola.

Djurgårdsmålvakten tycker att den här säsongen har varit ett av de värsta minnena någonsin. Med hela 49 insläppta mål under säsongen vill han nu blicka framåt mot bättre tider. Men till dess har han andra planer i sikte.
Han kommer samtidigt att hälsa på sin familj när han besöker hemlandet.
- Det bor nära arenan i Gambia, så det kommer inte att vara några problem för mig att hälsa på dem.

Det gör inget att semestern blir indragen, eftersom han ändå kommer att få en chans att träffa familjen, som han beskriver som en drömsemester.
- Att få träffa familjen är något jag gillar. Jag träffar de ungefär en till två gånger varje år.

Djurgårdsmålvakten har även rest runt till andra länder förutom Sverige och Gambia. Med sitt landslag har han fått chansen att både få möta Liberia och den stora afrikanska fotbollsnationen Senegal. Nu ska han även möta Angola som också var med i VM 2006.

Fastän han får spela med landslaget så beskriver han inte det som de största ögonblicken i karriären. Djurgårdens match mot det italienska storlaget 2004 var höjdpunkten för honom.
- Att få möta Juventus var stort. Jag fick möta några av de största spelarna i världen som till exempel Del Piero och Trezeguet.

Men det var fem år sen. I år har det gått mindre bra. Den här säsongen klassas som den värsta i karriären tycker han. Enbart mot IFK Göteborg släppte han in sex mål, något som inte får hända i toppfotbollen.

Det har sagts att han skulle lämna Djurgården ifall de skulle falla ner till Superettan. Nu ser läget ljusare ut efter att de säkrade det nya kontraktet i Allsvenskan. Assyriska såg ut att gå mot en uppgradering efter första matchen, men föll ihop efter bortamötet i Stadion. Nu ser det ut som att han stannar.
-  Jag har fortfarande två år kvar på mitt kontrakt med Djurgården, säger han nu.

Skulle han få ett erbjudande från Manchester United skulle han kunna överväga att flytta dit. Han har alltid varit ett fan av dem. Peter Schmeichel är hans idol.
- Skulle vi få möta dem, så skulle jag spela den bästa matchen i mitt liv. De är ett större lag, så självklart förväntas det att de vinner, men ändå, säger han med ett litet skratt.

Det har länge pågått diskussioner i fotbollsvärlden om vem som är den bästa målvakten i hela världen. Är det Gianluigi Buffon eller är det Iker Casillas? Djurgårds-keepern ger sin syn på saken.
-  Casillas är min favoritspelare. Han är en mycket stabil och bra spelare. Men den mest erfarne målvakten är alltid den störste. Casillas har spelat på en hög nivå sen han var ung. Det är tufft att välja eftersom båda är fantastiska. Om jag ändå skulle välja någon av dem så skulle jag nog ta Buffon. STEVEN AL-HAKI

Publicerad 2009-12-24 kl 12:28
Annons
Annons
Annons