Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

På radarn i en dryg vecka - treårskontrakt klart

Ibland går det snabbt i fotbollens värld. Trelleborg bjöd in Thiago Pinto Borges strax före jul. I mellandagarna skrev han på ett treårskontrakt.

- Han hälsade på oss ett par dagar innan jul, tränade ett pass och vi blev förtjusta direkt i det vi såg och sedan har vi gjort lite reserach på honom. Han känns verkligen spännande, säger klubbdirektören Lasse Larsson till FotbollDirekt.se.

Thiago Pinto Borges är 22 år och anländer till Trelleborg i början av januari. Han ses som en direkt ersättare till Andreas Drugge.
Är han så bra att han kan vinna skytteligan rent av?
- Nej. Jag tror han är mer en framspelare än en avslutare, säger Larsson.

Trelleborg värvar brasilianaren, den första i klubbens historia, som Bosman från en klubb i den kroatiska andradivisionen och det gör att han inte lär ha några större anpassningsproblem.
Allsvenska klubbar har tidigare tagit hit spelare från Brasilien, där många varit succéer men också en hel del floppspelare. Men Larsson känner ingen oro för att Thiago Pinto Borges ska vara det sistnämnda.
- Nej. Han har varit i Europa i sju år och jag känner ingen större oro att han inte klarar av det.

I och med värvningen av Thiago har Trelleborg bara en position kvar att fylla innan laget till 2011 är klart. Det är försvarspositionen och där är Tuomo Turunen fortfarande huvudspåret.
- Javisst är det huvudalternativet. I honom vet vi vad vi får och vi hoppas det löser sig, säger Larsson.

Ett rykte som har florerat på internet är att Trelleborg skulle vara intresserat av Halmstads anfallare Anselmo kan också avskrivas.
- Det vet jag överhuvudtaget inte varifrån det har kommit. Han är inte ens ett namn vi har diskuterat, klargör Larsson bestämt.

Publicerad 2010-12-29 kl 13:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons