"På tiden att det börjar lossna för Wilton"

Malmö FF fortsätter i stor stil att vinna matcher. Den här gången klara 3-1 mot formstarka Åtvidaberg. MFF gräddade på ordentligt genom bland annat ett par underbara mål.

Målen som avgjorde spelades upp genom dels en klack från Daniel Larsson och så en avslutande smällkaramell från Wilton Figueiredo som nu gör allt fler mål.

Agon Mehmeti tog med målet i 19:e minuten snabbt chansen efter sin hjärnskakning och i Edward Oferens frånvaro.
Larssons klackpassning öppnade upp på ett underbart fint vis för den gänglige MFF-anfallaren - värdefullt för Mehmeti som har svårt att platsa när Ofere är frisk.

Därefter väntade sex fullmatade minuter för Swedbank Arenas dryga 9 000 åskådare.

Åtvidaberg som så sensationellt hade tagit poäng i fyra raka matcher bet snabbt i från med Prince Eboagwus mål - en boll som styrdes av en MFF-spelare förbi en paff Johan Dahlin i hemmamålet.

Men en ny framgång skulle det inte bli för nykomlingen. Den här gången var en skräll långt borta.

Ytterligare tre minuter senare var MFF i ny ledning genom Guillermo Molins som sög åt sig bollen efter en retur och placerade in 2-1-bollen.
– Jag trodde att jag var offside men sen såg jag att bollen kom från dem. Sen siktade jag bara mot bortre stolpen och den gick in, sade Molins.

Resten av matchen gick klart till skåningarna.
I den andra halvleken kom därför oundvikligen till sist ett tredje Malmö-mål sedan Figueiredo pressat in bollen från långt håll.

Hårt och med mycket klass upp i krysset. Till hyllningar från en publik som reste sig upp bytte sedan kort senare brasilianaren.
- Det är på tiden, säger tränaren Roland Nilsson till Sydsvenskan om Figueiredos allt mer lossnande målskytte.

Tre poäng igen för Malmö och nu är Helsingborgs ledning nere i två poäng, även om HIF har en match mindre spelad. Klart är att MFF, alldeles oavsett, ser mer och mer ut som en given guldkandidat.

Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson var inte ens i närheten av att försöka slingra sig efteråt.
– All heder åt Malmö, det är ett lag i medgång. Vi räcker inte till idag.

Publicerad 2010-05-08 kl 20:34

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.