Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pajkastning efter Carvalhos uteblivna ÖFK-flytt: "Nybörjare och amatörer"

Foto: Bildbyrån

Felipe Carvalho var nära Östersund och skrev enligt Kvällsposten på för klubben.
Förhandlingarna brakade dock samman och nu har agenten Terje Liveröd och ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg hamnat i ett ordbråk.
- Kan man inte berätta helt vad det rör sig om så har man inte rent mjöl i påsen, säger Kindberg till Kvällsposten.

Under måndagen blev det officiellt att Felipe Carvalho lämnar Malmö FF. Men det blev inte Östersund som varit aktuellt, istället gick mittbacken till norska Vålerenga.

Efter övergången så utbryter nu en pajkastning mellan ÖFK och agenten Terje Liveröd. Den sistnämnde vill inte gå in på detaljer, men är mycket kritisk till klubbens agerande.

- Det ska jag återkomma om tror jag, men om jag ska säga något så får Östersund se till att bli lite mer proffsiga på alla sätt. De är fortfarande nybörjare och amatörer, säger Liveröd till Kvällsposten.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg bekräftar att man skickade ett avtalsförslag till Carvalho, men det förkastades för att få in ändringar i avtalet. Efter det var en övergång inte längre aktuell för klubben. Kindberg har sin förklaring till kritiken från Liveröd:

- För att han har gjort ett för dåligt jobb gentemot sin klient och för att han inte har sagt som det är till honom. Det tror jag är den enkla anledningen. Det är en enkel, mänsklig försvarsmekanism när man inte har gjort ett bra nog jobb. Det är inget konstigt. Det är varken första eller sista gången som agenter, förmedlare eller rådgivare använder sig av den taktiken och sen ondgör sig över hur hemska klubbar och klubbledare är. Det är vi ganska vana vid men man måste hålla sig till verkligheten och sanningen, annars ska man inte häva ur sig saker. Kan man inte berätta helt vad det rör sig om så har man inte rent mjöl i påsen och så är det i hans fall, säger Kindberg.

Enligt Kvällsposten så skrev Carvalho senare på kontraktsförslaget från Östersund och skickade tillbaka till klubben.

- När vi uttalade att hans ändringar inte var aktuella så förstod han att det var fara på färde så då skrev Carvalho på det ursprungliga avtalet och skickade tillbaka det till oss. Men då hade vi redan sagt att det inte var aktuellt. Det håller ju inte att göra på det viset. Det är inget giltigt avtal när man har skickat ett avtalsförslag som blivit nekat. Då kan man inte senare skriva på avtalet, skicka tillbaka det och tro att det gäller. Det gäller ju inte i svensk avtalsrätt och jag tror knappast att det gäller i norsk heller, säger Kindberg.

Publicerad 2017-12-19 kl 18:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons