Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Pandemitider - så straffas klubbarna för firanden utan social distans

35v

Nästan alla klubbar i allsvenskan och superettan har straffats för att inte hålla tillräcklig distans under målfiranden.
- Alla klubbar utom en har fått böter, säger Leif Andersson, sekreterare i disciplinutskottet på Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) till GP.

Det spelas fotboll i Sverige mitt i rådande pandemi, och när smittspridningen ökar i samhället riktar vissa blickarna mot fotbollsspelarnas målfiranden. Svensk Elitfotboll tycker inte att de håller distansen tillräckligt bra, speciellt i samband med målfiranden.

Följer inte klubbarna det noggrant framtagna protokollet, där det bland annat framgår att målfirandena ska ske med social distans, kan det bli böter. Och det har det blivit för många av lagen i allsvenskan och superettan, skriver GP.

Den enda klubb som än så länge har klarat sig från böter är Trelleborg. Annars har övriga lag i de två högsta serierna straffats med böter på grund av målfirandet som inte följt protokollet.

ANNONS

- Inledningsvis så var det många målfirandet som straffades. Det tog ett tag innan vårt system satte sig och spelarna lärde sig det här, säger matchdelegaten Per Eliasson till GP.

Eliasson är ansvarig för Sefs samtliga matchdelegater som är utsända på samtliga elitmatcher. Efter varje match fyller de i en rapport där de skriver upp om något orätt målfirande ägt rum.

Totalt har 250 anmälningar gjorts. Summan är 1 000 kronor per "ej ansvarsfullt målfirande" i superettan, samtidigt som det innebär 3 000 kronor i böter för motsvarande övertramp i allsvenskan.

Om spelarna snabbt omfamnar någon spontant efter ett mål straffas de, det är om de börjar hänga på varandras ryggar, eller bildar en "tv-puckshög" - då blir det böter.

Publicerad 2020-11-15 kl 15:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto