Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pappersstrul förstörde för landslagstalangen

Resan med Iran blev inte som Omid Nazari hade tänkt sig.
– Men det var riktigt coolt att träffa alla spelare, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Inför den här säsongen dumpades han av Malmö och gick till Ängelholm i superettan. Den 17 maj fick dock Omid Nazari chansen i Irans landslag, då han flög ner och mötte landslagstruppen i Istanbul.

Nu är mittfältaren hemma igen och har fått vara med om en träningsmatch mot Albanien (förlust) och en VM-kvalmatch mot Uzbekistan (vinst). 21-åringen fick dock följa matcherna från läktaren då pappersstrul satte stopp för spel.

– Min pappa är från Iran och min mamma från Filippinerna. Själv är jag född och uppväxt i Sverige, så det blev någon utredning och jag hann inte få mina papper godkända av Fifa, säger han till HD.

Vad har du för relation till Iran?

– Jag har varit där några gånger och hälsat på släkten. Jag pratar inte jättebra persiska, men jag tar mig fram på språket.

Det blev alltså ett äventyr för Nazari som han sent lär glömma. Irans landslags leds bland annat av den förre Real Madrid-tränaren Carlos Quieroz.

– Allt sköttes väldigt professionellt och det kändes som att han hade koll på mig. Jag blev väldigt väl mottagen och det var riktigt coolt att träffa alla spelare som jag bara sett på tv tidigare.

– Det gick helt okej på träningarna och jag kan bara hoppas att jag blir uttagen fler gånger, säger Nazari.

Publicerad 2012-06-17 kl 10:07
Annons
Annons
Annons