Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Pär Hansson håller för A-landslaget''

Helsingborgs Pär Hansson kan mycket väl vara Allsvenskans bäste målvakt. Talangen leder målvaktsligan överlägset och nu rankas han som en framtida landslagsmålvakt.

- Han har en jättepotential och fortsätter han så här så är jag helt övertygad om att han i framtiden blir aktuell och håller för A-landslaget, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Han är en oerhörd talang men som växer ytterligare genom den han är för laget och så bra han är för klubben som den positiva människa han är.

Ett baklängesmål på 450 minuter och 93 i räddningsprocent.
Helsingborgs Pär Hansson är redan under sin första ordinarie säsong bäst i målvakts-Sverige, åtminstone om statistiken får ta över.

- Han kanske inte är bäst ännu, men han är i alla fall i absolut topp och skulle kunna vara förstemålvakt i vilken allsvensk klubb som helst.

Starkaste intrycket på Helsingborgs tränare har annars Hanssons alerta sätt gjort. Men så har 23-åringen också lagt mycket tid på spänstträning under vintern, något Karlsson tror har gett honom extra marginaler.

- Visst har han ett bra försvar framför sig och han har kanske inte haft så jättemycket att göra i alla matcher men han är hela tiden uppmärksam och skärpt och har ändå i de allra flesta matcher gjort en eller två matchavgörande räddningar. Och det har varit räddningar utöver det vanliga.

- Han var en jättetalang redan i fjol och utvecklas hela tiden. Han kommer att bli riktigt bra.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-04-14 kl 15:49
Annons
Annons
Annons