POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Påskbergsvallen ser ut att få nytt namn – ny namnpartner föreslagen

Foto: Bildbyrån

Påskbergsvallen ser ut att vara ett minne blott.
På tisdagen kom beskedet Varberg Energi är föreslagen namnpartner.

Varbergs Bois hemmaarena, Påskbergsvallen, kommer antagligen att få ett nytt namn inför den första allsvenska säsongen på arenan. Varbergs kommun har meddelat att namnrättigheterna är ute till försäljning, vilket fick den lokala entreprenören och mångmiljonären Lasse Diding att föreslå ett namn: Leninstadion.

- Nej, det är inte en kupp. Normalt tycker jag att det är lättare och mer intressant att sponsra kultur än sport, men att Varbergs Bois ska göra sin första säsong i Allsvenskan gör att det blir ett sanslöst stort intresse för namnet på arenan. Det blir en snackis, sa Diding till Hallands Nyheter.

Förslaget gjorde inte kommunledningen särskilt entusiastisk.

- Det finns inte på kartan. Det är helt uteslutet, sa kommunstyrelsen ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Nu ser det istället ut att bli ett annat namn på arenan. Varberg Energi har blivit föreslagen som ny namnpartner och har tillsammans med kommunen gjort en avsiktsförklaring för att byta namnet på Påskbergsvallen för en kostnad av 650 000 kronor om året i upp till fem år.

- Det var viktigt att få ett namn som är kopplat till Varberg och Varberg Energi är ett av kommunen helägt dotterbolag. Sen är Varberg Energi engagerade i idrott i många olika sammanhang sen tidigare, säger Ann-Charlotte Stenkil (M) till Hallands Nyheter.

Publicerad 2020-02-13 kl 17:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå