POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Patrik Andersson beskyller spelarna för Malmös misslyckande

Varför floppar Malmö FF? Enligt Patrik Andersson är spelarna för dåliga. Han sågar bland annat målvakterna och säger att klubben behöver en Henrik Rydström-typ.

Patrik Andersson anser inte att spelarna i Malmö FF är bra nog för att leva upp till klubbens standard. Och en rad spelare får smaka på sågen.
– Ta Jonas Sandqvist, ena dagen är han briljant, nästa dag är han ett orosmoment. Han är en linjemålvakt som är reaktionssnabb och duktig en mot en, men han dominerar inte straffområdet i höjdspelet. Hans starka sida är inte spelet med fötterna. Tyvärr så har oron spridit sig i laget och vidare upp på läktaren, varje gång han får bollen vid fötterna ger publiken ifrån sig ett nervkittlande tjut, säger han till Sydsvenskan och kritiserar även nyförvärvet Dusan Melicharek:

– Inledningsvis såg man att han visade pondus, men nu gör han inga räddningar och får kröka rygg.

Andersson fortsätter med att kritisera en rad spelare och ger även förslag på vad som måste ske.
– Ledningen och tränarstaben måste göra en inventering av hela truppen. Men jag tycker att det behövs en ny målvakt. Det behövs en mittback. Gör man en intern lösning och flyttar tillbaka Danne (Andersson) så måste man plocka in en mittfältare. Ta fram plånboken och köpa en kanon, en Henrik Rydström-typ eller en som Tobias Linderoth.

– Man måste också ha en anfallare av klass. I dagsläget har Malmö inte en djupledsspelare som utgör ett hot.

Publicerad 2008-09-28 kl 10:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå