Patrik Karlsson:''Vi är på rätt väg''

Tredje raka segern blev ett faktum för AIK när man slog den fortfarande segerlösa nykomlingen Norrköping med 2-1. Gästernas vänsterback Patrik Karlsson var inblandad i ledningsmålet och efter matchen är han säker på sin sak.
- Vi är på rätt väg, meddelar han till FotbollDirekt.com.

I en underhållande match kunde AIK ta en rättvis seger med 2-1 mot Norrköping. Men det blev onödigt spännande på slutet. - De fick vind i seglen efter reduceringen och vi blir lite ängsliga och backar hem. Så får vi inte göra i nästa match, menade Karlsson.

AIK kunde ha avgjort matchen redan i första halvlek där ett bra mittfältsspel lade grunden, och där ytterbackarna Kenny Pavey och Patrik Karlsson ofta kom med i offensiven och kunde slå inlägg. Det var också efter ett inlägg av Karlsson som ledningsmålet kom till.

Norrköpings mittback Thomas Magnusson nickade undan och Dulee Johnson dök upp och slog in 1-0 till AIK när publiken knappt hade hunnit få i sig pausfikat. Tio minuter efter slog Ortiz in en frispark från vänsterkanten där Daniel Mendes helt ostört kunde utöka AIK:s ledning.

Norrköping fick dock en biljett tillbaka in i matchen när Mats Rubarths solklara hands gav straff åt hemmalaget. Kevin Amuneke gjorde inget misstag och satte straffen i krysset bakom en chanslös Nicklas Bergh.

Bergh stod i övrigt för en stabil insats och räddade AIK från ett underläge strax innan paus då Felix Magro avlossade kanonen, men AIK-målvakten räddade fenomenalt.
- Både Bergh och Örlund är två bra målvakter. De är tryggt och veta att vi har dom två som alternativ, menade Karlsson, vars AIK nu har tre raka segrar.

För Norrköping tätnar mörkret ytterligare. Endast fyra inspelade poäng och noll segrar på tio matcher. Söndagens bortamatch mot Ljungskile blir lagets sista chans att ta en seger innan EM-uppehållet tar vid.

Publicerad 2008-05-09 kl 01:54