Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
6d

Paulinho ansökte om svenskt medborgarskap - fick avslag: "Förberedd på detta"

Foto: Bildbyrån.

Paulinho får inte svenskt medborgarskap - än.
Häcken-spelarens första ansökan till Migrationsverket avslogs.
- Jag var förberedd på detta, säger Paulinhos agent Reynaldo Leroux till GP.

Tidigare i år ansökte Paulinho om svenskt medborgskap. Brassen har bott i Sverige i flera omgångar när han har spelat i Häcken, vilket han också gör nu. I samband med Fotbollsgalen i mitten på november sa Paulinho att han trodde att han skulle få svenskt medborgarskap. Dessutom var han självsäker när han fick frågan om att spela för det svenska landslaget.

- Jag har koll på landslaget och följde det väldigt mycket under VM. Jag hejade mer på Sverige än på Brasilien. Jag har kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra och därför står jag som skyttekung, så jag tror att jag har en plats i landslaget, sa 32-åringen tidigare i november.

Under måndagen skriver dock Göteborgs-Posten att brassens första ansökan om att bli svensk medborgare har fått avslag av Migrationsverket.

- Jag var förberedd på detta så nu börjar själva arbetet med att förklara hur hans svenska medborgarskap kan påverka både honom och en hel generation. Vi har en spelare som inte är född i Sverige, men som vill spela för Sverige. Medan vi har svenskfödda spelare som utbildas i Sverige och väljer ett annat landslag. Paulinho kan göra den skillnaden för många talanger framöver, säger Paulinhos agent Reynaldo Leroux till tidningen.

Anledningen till att Paulinho har fått avslag är att han inte har bott i Sverige i fem sammanhängande år. Vid årsskiftet har Häcken-spelaren bott i Sverige i fyra raka år och enligt GP ska brassen och hans agent redan ha överklagat Migrationsverkets beslut.

Publicerad 2018-12-03 kl 11:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons