POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Paulinho om att ersätta Djurdjic: "Samma stil - bad boy"

Foto: Bildbyrån

VALE DO LOBO. Paulinho är tillbaka i allsvenskan.
Nu ska han ersätta Nikola Djurdjic i Bajens offensiv.
- Det är samma stil, bad boy, säger han till Fotbollskanalen.

Hammarby tappade Nikola Djurdjic till Kina, men värvade tillbaka Paulinho till allsvenskan från israeliska klubben Hapoel Beer Sheva. Den 33-årige brassen lämnade efter förra säsongen BK Häcken efter fem år, men drömmen om ett äventyr i Israel fick ett snöpligt slut, då han skadade sig direkt och i slutändan aldrig gjorde någon match med klubben innan det blev flytt till Bajen.

Paulinho tränar nu med Hammarby under lagets träningsläger i Vale de Lobo, Portugal, men utan att vara helt hundra procent. På fredagen var han med när laget tränade matchspel och han känner att han börjar bli bättre och bättre igen.  

- Jag tycker att kroppen känns bra, den känns bättre för varje träning. Det hjälper också mig mycket med att kunna träna på gräs, säger han till Fotbollskanalen.

När är du hundra procent igen?
- Jag vet inte. Jag behöver träna mer för att komma i så bra form som möjligt. De här elva dagarna här är bra för mig. Jag försöker att göra mitt bästa och träna hårt.

Därmed kommer han inte till spel i Bajens träningsmöte på lördag med tjeckiska serieledaren Slavia Prag. Han vill inte riskera något.

- Det är tränaren och fysioterapeuten som bestämmer, men jag tycker att det är för tidigt. Jag behöver komma i bättre skick och känna mig säkrare med knät. För mig är cupen, allsvenskan och Europa League viktigast. Träningsmatcherna handlar bara om att få upp flåset.

Paulinho är annars glad över att få vara tillbaka i en svensk klubb och ser fram emot att få spela i ett offensivt Hammarby, som i fjol gjorde 75 mål i allsvenskan.

- Det är jätteroligt. Jag älskar Sverige, det är mitt andra hem. Så känner även min familj, så jag är glad över att vara tillbaka här, säger han och fortsätter:

- Det är bra för mig och för alla andra spelare att det är offensiv fotboll. Jag tycker om sättet som Hammarby spelar på.

Samtidigt duckar han inte för utmaningen att ersätta Djurdjic i Hammarbys offensiv. Serben stod i fjol för 13 mål och elva assist på 27 matcher i allsvenskan, en poängskörd Paulinho nu kan behöva stå för när Hammarby siktar mot en ny topplacering. Brassen ser - trots olika spelstilar - likheter mellan honom och Djurdjic.

- Jag tycker att vi spelar på olika sätt, men det är samma stil, bad boy, som supportrarna säger här. Jag kommer att göra mitt bästa. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget och klubben. Vi får se på planen.

Brassen var under sin förra sejour i Häcken med och vann svenska cupen två gånger - 2016 och 2019. I år vill han även ta hem den andra, lite tyngre titeln i Sverige - SM-guldet.

- Jag har alltid velat vinna ligan, även tidigare i Häcken. Vi försökte vinna ligan, men vann cupen två gånger i stället. Nu ska jag hjälpa Hammarby att vinna allsvenskan, cupen och till att gå vidare i Europa League.

Publicerad 2020-02-07 kl 15:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå