Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pavey nobbar AIK:s kontraktsförslag: Vill inte sänka lönen

Kenny Pavey vill inte gå med på det kontrakt som AIK erbjuder honom.
- Vi har just vunnit dubbeln och då känns det konstigt att jag som varit i klubben i flera år ska sänka lönen, säger han till fotbollskanalen.se.

Kenny Paveys kontrakt går ut i vinter och AIK vill ändra till en ny typ av avtal. Det man vill göra är att sänka den fasta lönen och istället ge honom bonus och liknande rörliga ersättningar som kompensation. Något Pavey inte är intresserad av.
- Jag har mycket ansvar utanför planen. Jag måste få en lön varje månad för jag har två barn och en lägenhet som jag måste tänka på, säger han.

Hur länge har du förhandlat med klubben?
- Jag erbjöds ett kontrakt redan i somras och sedan dess har vi förhandlat, men det rör sig inte riktigt framåt.

- Vi har just vunnit dubbeln och då känns det konstigt att jag som varit i klubben i flera år ska sänka lönen.

Har du någon deadline när du vill ha det klart innan du vänder dig till en annan klubb?
- Det går inte att ha en deadline eftersom jag vill stanna. Min fru har precis fått ett nytt jobb här och mina barn trivs bra i skolan och pratar svenska. Det sista jag vill är att flytta min familj.

- Men i och med att tiden går så måste jag lösa det snart för mitt kontrakt går ut i december och jag kan inte vara arbetslös.

Om det inte löser sig med AIK, stannar du i Sverige då?
- Ja, jag älskar det här i Sverige. Mest av allt i Stockholm och AIK. Min prioritering ligger där men om det inte löser sig så måste jag ju hitta något annat.

Något annat lag i Stockholm?
- Nej, det skulle jag inte klara av. Fansen har varit helt underbara under min tid i AIK och det vore att sätta en kniv i ryggen på dem.

Pavey berättar att han har hört av flera andra allsvenska klubbar men att han ändå väntar i hopp om att det på något vis ska lösa sig med AIK.

Publicerad 2009-11-23 kl 14:33
Annons
Annons
Annons