Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson duckar för hyllningar

Elfsborgs stjärnor hyllade Djurgården som ett nytt Djurgården – och som en möjlig toppskräll.
- Äh, det där tar jag inte åt mig av, vi måste bevisa vad vi kan först, säger manager Magnus Pehrsson.

Djurgården imponerade i direkt en av årets på förhand svåraste bortamatcher. Nu blev det ändå till sist förlust men profiler som Anders Svensson och Stefan Ishizaki fick det efteråt att låta som en djurgårdsseger. Tunga Elfsborgsnamn som väl sällan satt så stora ord på ett allsvenskt motstånd.
– Det var ett av de största rånen någonsin, sade Svensson till Canal plus.
- Så utspelade har vi nog aldrig blivit hemma förr, fortsatte han.

Både landslagslegendaren och Ishizaki trodde utan vidare på Djurgården som ett möjligt topplag den här säsongen. Pehrsson har hört men aktar sig för att ta åt sig. Distansen var tydlig efteråt i Borås – och är det alltjämnt lika tydligt:
- Ja, men det handlar ju om att vinna och det gjorde vi ju inte. Vi måste visa vad vi kan först fullt ut, vi måste bevisa saker innan vi kan ta åt oss, säger Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.
- Alltså merparten gör vi ju bra, vi är mycket mer bra än dåliga men ändå handlar det ju till sist om att vinna – och det gjorde vi ju inte…
Men utifrånperspektivet är att ni gick över förväntningar?
- Utifrånperspektivet vet jag ju inte hur det är och vad ni förväntar er av oss? För egen del håller jag inte med. Vi överträffade inte våra förväntningar, vi vet ju vad vi kan och vi har höga krav på oss själva.
- Spelmässigt lyckades vi ganska bra, ja. Men vi kan ändå ännu bättre både offensivt och defensivt.

Kan du se den starka spelmässiga insatsen som lite arbetsro?
- Nej, så kan jag inte se det. Så fungerar inte jag. Viss ro får man kanske när man vunnit ett antal matcher – nu förlorade vi.
Den fotboll du vill att ni ska spela kräver mod – det är mycket som ska stämma på brett vis med er höga press och intensiva sätt?
- Det är klart att det finns svårare och enklare sätt att spela fotboll men oavsett så handlar det alltid om att få elva spelare att tro på det man vill göra, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:
- Om det behövs modiga spelare? Jo, absolut det är den förmodligen viktigaste beståndsdelen – men modiga spelare krävs alltid, oavsett spelsätt.
Hur ser du på GIF Sundsvall som ni möter här näst?
- Ja, vi mötte Sundsvall för en och en halv månad sedan och föll med 2-3. Det är ett intressant lag med många spännande offensiva spelare, säger Dif:s manager och fortsätter:
- Nä, men det är verkligen ett lag som kan vara giftiga.
Det är en av några få klubbar ni än så länge har en mer detaljerad bild av?
- Jo, så är det ju, vi har ju medvetet valt att fokusera på våra tidiga motståndare.

fotbolldirekt.se

Publicerad 2012-04-03 kl 16:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons