Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson hyllar Malmötalangerna: "Har de flesta egenskaperna"

Foto: Bildbyrån.

Dennis Hadzikadunic i MFF.

MALMÖ. Två talanger fick spela i Malmö FF:s backlinje mot Hammarby. Magnus Pehrsson hyllar bägges potential och insatser. 
- Han har de flesta egenskaperna. Det är erfarenheten som han saknar, säger han om Dennis Hadzikadunic.

Franz Brorsson och Behrang Safari var avstängda, Rasmus Bengtsson långtidsskadad, och Felipe Carvalho behövde bytas ut med en skada. Malmö FF bytte då in Dennis Hadzikadunic, född 1998, i bortamatchen mot Hammarby. Magnus Pehrsson definierade inhoppet som bra, och tror också att Hadzikadunic kan ha ett högt tak i sin fotbollskarriär.

- Dennis har ju varit väldigt bra rakt igenom i de U21-matcherna han har spelat.

- Problemet är att översätta till allsvenskan. Det är rätt stor skillnad, men han kan ju inte utifrån det här inhoppet och det han gjort under våren... Han kan ju inte vara mer klar för att starta eller att komma in i matchen.

Carvalhos insats var godkänd enligt Pehrsson, främst då uruguayanen saknade en del tajmning på grund av för lite speltid. Det återstår nu att se vem av de två som startar mot IFK Norrköping. Carvalho lär nämligen vara tillbaka efter sin känning han fick mot Hammarby. 

Malmö FF en god historik av att fostra bra mittbackar från den unga ungdomsverksamheten, som exempelvis Filip Helander, Pontus Jansson, och Franz Brorsson. Det återstår att se om Denniz Hadzikadunic kan få en liknande karriär.

- (Hadzikadunic) är en ung spelare som behöver samla på sig massa erfarenhet och rutin innan man kan se om han kan få samma utveckling som flera andra. Brorsson som är här men också andra unga MFF-mittbackar som har tagit de här stegen. Det är svårt att säga idag. Men om du tittar på hans ålder, vad han visar, och i landslagssammanhang och hur han rankas så har han samma möjlighet att göra samma resa som dem. Det är utan tvivel.

Hur tycker du att han är som spelare?

- Han har de flesta egenskaperna. Det är erfarenheten, på grund av sin ungdom, som han saknar. Han har en okej snabbhet som räcker för allsvenskan och vårt spelsätt också. Tycker han är bekväm med bollen. Han är ganska allround.

- Det jag gillar mest är hans attityd. Han är väldigt självklar på vad han är bra på och vad han gör, och han tänder till när det är matcher. Han är ofta bättre i matcher än på träning, och det är ganska bra egenskaper att ha.

Även Andreas Vindheim, 22 år, fick en start som ytterback, hans första start där på 20 månader. Vindheim sprang så pass mycket att Pehrsson bytte honom från höger till vänster, då vänsterbacken i MFF är tänkt att springa mindre än högerbacken och Vindheim behövde vila. 

- Andreas sprang kopiöst mycket.

- Tyvärr för hans del och vår del går han inte därifrån med en eller två assist. Han kommer till oerhört många fina lägen för att han springer väldigt, väldigt mycket, men han springer också väldigt, väldigt rätt.

- Det är man skulle vilja ha mer är kvaliteten i sista passen, men igen det där... Det är svårt att hitta den utan att spela kontinuerligt.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-19 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons