POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrsson: "Jag blev förvånad när MFF hörde av sig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Magnus Pehrsson ersatte guldtränaren Allan Kuhn i Malmö FF. När sportchefen Daniel Andersson ringde Pehrsson kom det som en överraskning.
- Jag trodde att det handlade om någon spelare som jag kände till som han ville ha lite referens på, säger MFF-tränaren.

Trots att Malmö FF vann SM-guld 2016 så fick tränaren Allan Kuhn sparken. Kraven är därför höga på efterträdaren Magnus Pehrsson, som under lördagen inleder den allsvenska säsongen med att möta IFK Göteborg på Ullevi.

Pehrsson menar att han ännu inte känt av någon direkt press.

- Än så länge har väl pressen mest varit från en själv. Men också mer internt att leverera det man tror och kan, framförallt i träning men också de träningsmatcher vi har haft och göra det på ett tydligt sätt. För det var egentligen därför jag anställdes för att försöka ta nästa steg med laget och göra det med en väldig tydlighet. Så det har funnits där hela tiden. Däremot har den yttre pressen från omvärlden, från alla som följer Malmö FF och från media har inte varit på det sättet ännu. Så det kan jag inte svara på. Däremot så har jag alltid fungerat så att jag har extremt höga krav på mig själv. Och det tror jag är det som driver mig att vilja bli bättre och göra mitt bästa. Sen vet jag att jag har blivit ännu bättre på att hantera det runtomkring, säger Pehrsson.

Att Magnus Pehrsson tog över Malmö FF kom som en överraskning för många, även för honom själv.

- Första kontakten när Daniel (Andersson, sportchef) hörde av sig så blev jag förvånad när hans namn stod på displayen, det var jag. Med tanke på att de var på väg att vinna guld. Och jag trodde faktiskt att det inte handlade om att de skulle byta tränare, för det tror jag att ingen förstod. Utan jag trodde att det handlade om någon spelare som jag kände till som han ville ha lite referens på. Så lite så var det absolut, säger MFF-tränaren.

Se intervjun med Magnus Pehrsson i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-31 kl 21:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå