POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VEIKKAUSLIIGA

Pehrsson kopplas ihop med Sirius och finsk storklubb

Foto: Scanpix

Magnus Pehrsson letar nytt jobb.
Nu uppger finska Urheilulehti att han är ett alternativ för Sirius och HJK Helsingfors.
- Det är massa spekulationer just nu, säger Pehrsson till Fotbollskanalen. 

För två månader sedan lämnade Magnus Pehrsson sitt jobb som förbundskapten för Estland. Sedan dess har den förre Gais- och Djurgården-tränaren letat efter ett nytt uppdrag.

Nu skriver finska Urheilulehti att HJK Helsingfors ser på Pehrsson som ett alternativ för dem till nästa säsong. HJK har inte vunnit den finska ligan de två senaste åren, vilket ses som en stor missräkning för huvudstadsklubben, och därför ryktas det just nu om att nuvarande tränaren Mika Lehkosuo kommer att få sparken.

Enligt sajten tar Pehrsson hjälp av en finsk agent och att det är kopplingen till HJK.

Urheilulehti skriver också att Magnus Pehrsson är aktuell för IK Sirius, som gått upp i allsvenskan och som tidigare tränats av just Pehrsson. Sirius nuvarande tränare Kim Bergstrand ryktas vara på väg till Hammarby till nästa säsong.

När Fotbollskanalen når Pehrsson är han fåordig om uppgifterna och klubbarna som nämns.

- Det är massa spekulationer nu. Jag vill inte säga mer än så i det här läget. Det är naturligt att det blir så när jag är en ledig tränare. Men jag vill inte kommentera de klubbarna eller några andra klubbar heller, säger Pehrsson.

Vad är status generellt för dig när det gäller att hitta ett nytt jobb?
- Jag vet inte. Det har varit en period på sex-sju veckor sedan jag slutade i Estland och det har inte stått still under den tiden men det har inte lett fram till något konkret. Jag tror väl att det närmar sig något typ av avslut, men det ligger inte bara i mina händer för det ska finnas en motpart som är enig också.

Enligt Urheilulehti har du en finsk agent som hjälper dig, stämmer det?
- Jag har inte bundit mig till någon speciell agent. Jag har goda relationer på flera marknader. Jag vill egentligen inte svara på något, av respekt för andra klubbar, tränare och agenter. Så jag låter det vara spekulationer.

Pehrsson säger att han inte har någon panik rent tidsmässigt.

- Men det är klart att om man ska jobba med ett klubblag vars försäsong startar den 1 januari är det positivt ju tidigare det blir klart. Gäller det ett jobb i ligorna som är igång nu så är det ett helt annat uppdrag, då är det pang på och det kan gå hur snabbt som helst. Om man ska gå in på sådana ligor så kan man ju säga att det brukar hända saker under landslagsuppehåll. Skulle det ske är jag förberedd på det, säger tränaren.

Publicerad 2016-11-07 kl 21:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå