Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson om MFF:s taktik och nyförvärvet Bachirou: ”Hade en roll lik den AC hade”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF ser ut att behålla 4-4-2 som sin grundformation, där nyförvärvet Fouad Bachirou kan få en roll liknande den som Anders Christiansen hade.
- Det är en väldigt bolltrygg, skicklig spelare som rör sig snabbt över ytor och det känns som han kan göra det hur länge som helst, säger Magnus Pehrsson.

Idag var Fouad Bachirous första träning med Malmö FF, och han tog direkt plats på den positionen som den sålda Anders Christiansen hade under 2017.

- Förra året tycker jag Bachirou var väldigt bra i Östersund. Hade en ganska lik roll mot vad ”AC” hade i vårt lag, det vill säga både starta anfallen nerifrån med ett bra passningsspel, men även vara med och ta löpningar framåt och komma i andravågen, tredjevågen, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson.

- Det tycker jag han visade idag också. Det är en väldigt bolltrygg, skicklig spelare som rör sig snabbt över ytor och det känns som han kan göra det hur länge som helst. 

Det är troligt att Bachirou kommer att paras ihop med Oscar Lewicki på centralt mittfält. Trots alla spelartapp och de fyra nyförvärven så kommer MFF nämligen att spela på ett liknande sätt som de gjorde under förra säsongen. 

- Vi har inte tänkt göra stora förändringar. 

- Jag har någon bild på hur vi på olika sätt ska kunna sätt ihop det, men det är ju för tidigt. Det är upp till spelarna att lära sig samarbeta och lära känna varandra innan man om några veckor förhoppningsvis får svar vad som passar och vad vi får ändra lite på. Men i grunden är tanken att vi ska bygga vidare på det vi gjorde under hösten.

Exakt hur laget ställer upp formationsmässigt kommer fortsatt att variera från match till match, beroende på bland annat vilket motstånd de möter. 

- Vi kommer fortfarande ha en organisation som vi kallar 4-4-2 och sätter upp utifrån 4-4-2. Vi tycker att vi egenskapsmässigt ofta har fyra backar, två forwards, och fyra mittfältare, men däremot flyttar vi på utgångspositioner.

- Därav kan det både se ut som vi spelar med en fast trebackslinje eller med en fyrbackslinje. I vår analys har vi känt att det var en stor styrka, att vi gjorde det förra året. 

- Men med det sagt har vi en ambition idag, utifrån hur truppen ser ut och vad vi verkar landa i, att det kanske blir mer strikt de första veckorna i rollerna utifrån en positionering. Att vi sätter en grund nu och vi får flytta på det när matcherna kommer. 

På dagens träning var det fokus på speluppbyggnad från målvakten när motståndarna pressar högt, precis som under måndagens träning. Tanken är dock att MFF ska hinna med att träna det mesta av försvarsspelet innan träningslägret, och att de i Florida ska köra mer anfallsspel.

Däremot hinner de med att spela matcher innan träningslägret, detta då den första träningsmatchen är redan nästa vecka. Då ska alla vara tillgängliga för spel och alla ska få speltid, inkluderat landslagsspelarna som kommer tillbaka på måndag (Oscar Lewicki, Franz Brorsson) respektive torsdag (Lasse Nielsen, Arnor Traustasson). 

- Tankarna är som föregående säsong. Att det är en match där vi egentligen byter mer eller mindre alla, om alla är tillgängliga, i paus.

Publicerad 2018-01-12 kl 06:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons