Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson om valen i MFF:s startelva: ”Förstår att man skriker efter Strandberg”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Carlos Strandberg kan imorgon få sin första allsvenska start i Malmö FF. 
- Han är ju jävligt bra, det är ingen tvekan, säger Magnus Pehrsson. 

För att komma ifrån den svaga insatsen mot Örebro SK (förlust 2-1) förväntas Magnus Pehrsson göra flera förändringar i startelvan mot Hammarby. Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget, och Anders Christiansen är tillbaka och lär starta. 

- De tre spelarna står väldigt mycket för energi. Det är stor möjlighet att de finns på plan från start imorgon, för de tre tillför just det. Det är kanske det viktigaste vi vill ha just nu. 

Många Malmö FF-supportrar har också velat ha in Carlos Strandberg i startelvan. Strandberg har hittills bara en start i cupen och två korta inhopp i allsvenskan.

- Jag förstår att man skriker på Carlos Strandberg, men jag ska av de fina alternativen välja rätt.

- Det man måste ha med sig är att han hade väldigt lite regelbunden speltid innan han kom hit. Det visste vi om. Det var mer att vi fick en möjlighet till en väldigt bra spelare. 

- Men jag håller med om att han skulle kunna, genom ett inhopp eller att starta, ge oss något nytt. Han är ju jävligt bra, det är ingen tvekan. 

Pehrsson ger samtidigt ett positivt besked om Rasmus Bengtsson. För elva månader sedan opererade mittbacken knäet. Han har spelat matcher efter det, men det är först nu som han är helt återställd och konkurrerar med samma förutsättningar som resten av lagkamraterna. Bengtsson förväntas därför starta imorgon. 

- Vi har gemensamt sagt att ”nu är du färdig”. Han tycker han borde ha spelat redan mot Göteborg, men då tyckte jag att han varit sjuk i fem dagar. 

- Innan det var vi väldigt samsnackade att det var möjligt att få en match här och där, men inte att få den här 90-minutersmatchen. 

Pehrsson är noga med att påpeka att man inte har velat ta några som helst chansningar, särskilt då han själv avslutade karriären med en knäskada som 26-åring. Samma sak hade kunnat hända med Bengtsson. 

- Jag var inte säker på att vi skulle hamna här. Han har varit osäker på sitt knä. Tyvärr har jag liknande erfarenheter från samma skada. Med den erfarenheten jag hade som gjorde att jag tvingades sluta... Felet jag gjorde var att jag pushade mig för hårt och hade ingen som stoppade mig. 

- Rasmus är lite äldre så han har varit lite försiktigare, och med den omgivningen här med mina erfarenheter också så han har fått ta stegen själv. Ibland har vi pushat honom till en liten nästa nivå, men jag tror att det har gjort att vi är där vi är idag. Det har gjort att han har potential att ha en karriär till i några år. Hade vi tryckt på för snabbt hade det kommit ett eller två bakslag, och sedan kanske han känt att ”det här går inte”. 

Om Bengtsson startar mot Hammarby så gör han det ihop med Lasse Nielsen och istället för Franz Brorsson. En lösning för att täppa igen defensiven, som har släppt in sex mål på tre allsvenska matcher. Däremot ska Bengtsson kunna bidra med annat än att stänga igen. 

- En dimension till offensivt. Han har ännu lite mer lugn och ännu lite fler lösningar helt naturligt. Sedan har vi nått helt okej med det vi har jobbat med (Nielsen-Brorsson), men han kan styra spelet ännu lite bättre än de som har spelat hittills har gjort. 

Preliminär startelva Malmö FF: Dahlin – Tinnerholm, Nielsen, Bengtsson, Safari – Rakip, Lewicki, Christiansen, Berget – Rosenberg, Jeremejeff/Strandberg


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-16 kl 18:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons