Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson öppnar för Eikrem: "Spritter i hans ben"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Han var petad från truppen mot IFK Göteborg och skadade sig på en träning efter det, då han landade illa.
Magnus Wolff Eikrem kan dock få speltid i de avslutande omgångarna, enligt Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Magnus Wolff Eikrem har varit skadad sedan det förra landslagsuppehållet. Malmö FF:s norske mittfältare har dock varit i full träning den här veckan och är uttagningsbar mot Halmstad på söndag. 

- Han har kommit över det fotproblemet och har inte ont. Spritter i benen efter att ha varit borta så länge. Även om han inte haft så mycket kontinuitet så är det fortfarande en oerhört värdefull spelare att ha att använda i slutfasen, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Det kan komma att bli spelarens avslutande matcherna efter tre år i föreningen. I en intervju med Fotbollskanalen tidigare den här veckan bekräftade Wolff Eikrem att han inte har pratat med föreningen om en förlängning på sitt utgående kontrakt. Detta efter att han bland annat har använts allt mer sällan under året. 

Pehrsson har tidigare förklarat hur han tänkt kring Wolff Eikrem under året, men har inga problem att använda Wolff Eikrem i de sista fem matcherna. 

- Mitt jobb är att hitta ett sätt att vinna fotbollsmatcher.

- Om vi tycker han är rätt i truppen för att starta eller för att sitta i bänken, för att han hjälper oss och det är det bästa, så ska han vara med. Det hade varit fantastiskt om han hade fått spela en roll här på slutet också, med tanke på att hans kontrakt går ut och allt han har gjort. Det hade varit häftigt om vi hade fått ett sista ryck där. 

Han lär dock inte hamna i startelvan i helgen. Av allt att döma från dagens träning så blir startelvan densamma som mot Elfsborg (6-0) senast. Det skulle vara blott andra gången för året som Pehrsson behåller samma startelva över två matcher. 

- Vi har gjort 10-0 på de två senaste hemmamatcherna med samma startelva, så det är klart vi känner att vi har hittat någonting där. Det är många timmar kvar till match, men att det lutar åt det hållet är inte så konstigt, om det skulle vara så. 

Startelvan var följande: 

Dahlin - Nielsen, Bengtsson, Safari - Tinnerholm, Lewicki, Rakip, Christiansen, Berget -Rosenberg, Strandberg

De som saknades på dagens träning var långtidsskadade Felipe Carvalho, samt Franz Brorsson och Kingsley Sarfo. Både Brorsson och Sarfo var lediga av privata skäl. Brorsson är i träning imorgon igen, men det är mer oklart med Sarfo.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-29 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons