POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrsson: Vill få fram en förändring till på lördag

Efter en poäng på sex allsvenska matcher var tålamodet slut.
Djurgården sparkar tränaren Lennart Wass och tidigarelägger det som skulle ske till nästa år - Magnus Pehrsson tar över redan nu.

Magnus Pehrsson skulle ta över som manager i Djurgårdens nya ledarorganisation den 1 januari 2012. Men vid tisdagens styrelsemöte togs beslutet att genomföra förändringarna med omedelbar verkan.

Magnus Pehrsson tränade tidigare den danska superliganklubben Ålborg, men fick sparken i höstas. Han skrev på för Djurgården i november, men hade ett år kvar på kontraktet med Ålborg. Hur han blivit löst från sitt kontrakt är oklart.
-Vi hade ett handslag på att om vi skulle hamna i en situation där Djurgårdens ledning tyckte att det behövdes en förändring, så sade jag redan i vintras att självklart säger jag ja till det. Nu kom vi dessvärre i den situationen och då kom frågan och då var det bara att hålla sitt ord, är Magnus Pehrssons egen förklaring i Diftv.

Alvén lämnar A-laget


På klubbens hemsida förtydligar Djurgården Fotbolls ordförande Tommy Jacobson hur man ser på Magnus Pehrssons tidiga inträde.
-Dels vill vi ge honom möjlighet att påverka den här säsongen. Det andra är att vi vill låta Magnus komma in i god tid och påverka eventuella förändringar i spelartruppen under sommarfönstret.
Magnus Pehrsson får förutom ansvar för träning och laguttagningar även ansvar för spelarköp- och försäljningar. Lennart Wass får gå som tränare, medan Carlos Banda blir kvar. Stefan Alvén lämnar A-lagsverksamheten och blir renodlad sportchef med administration, budgetansvar och strategifrågor.

Djurgården ligger just nu näst sist i fotbollsallsvenskan.
-Jag hade hoppats komma in en situation som hade sett annorlunda ut. Det är en förfärligt dålig start resultatmässigt. Men jag ser fram emot att bidra så mycket som möjligt, säger Pehrsson.


Lagkaptenen positiv

Djurgårdens lagkapten Joel Riddez är positiv till skiftet på tränarsidan.
-Det blir säkert jättebra, Magnus ska ju in förr eller senare, säger Riddez till Aftonbladet på nätet.
Riddez säger till tidningen att han tycker det är bra att Carlos Banda blir kvar på tränarsidan.
-Han vet hur det fungerar i laget. Det är skönt och ger ändå en röd tråd i verksamheten.
På onsdagen väntar första träningen med Pehrsson vid rodret.
-I läget nu oerhört viktigt att jag är med på träningarna varje dag, att jag är den som är mest synlig och ger mest direktiv så att det blir en tydlighet om vad vi ska göra.
På lördag väntar match, mot Halmstad på Stadion.

-Jag hoppas på och vill få fram en förändring till på lördag. Vi måste vara kompakta och det en hel match. Jag har en bild med ungefär vilket lag vill ställa upp på lördag.

TT

Publicerad 2011-05-03 kl 17:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå