POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrssons nästa test: ''Research på Luleå''

Nu går allsvenska klubbarna på allvar in i Svenska cupen. AIK spelar redan i kväll och i morgon kör lag som mästarna Malmö och Djurgården i gång.

Svenska cupen kommer nu i gång på allvar.
En match i kväll och sedan tätt schema över både onsdag och torsdag.

FotbollDirekt.se har varit i kontakt med i stort sett alla klubbar.

TISDAG 10/5:

Åtvidaberg-AIK

Kommentar:
Solnaklubben går in mot förra årets allsvenska nykomlingar. Förlust senast mot Häcken (3-1) och inte lika övertygande spel som tidigare. Kan få det svårt här. Åtvidaberg kommer från en förkrossande seger över Ängelholm (5-0) och har börjat superettan bra.

Skador/avstängningar: Gabriel Özkan, Daniel Gustavsson, Daniel Tjernström (vilar).

Åtvidabergs-citat:
-  Det är serien som föder oss, men vi vill gärna spela sådana här matcher och gör vi det bra kan vi få flera, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson till Corren.

ONSDAG 11/5:

IFK Luleå-Djurgården

Kommentar:
Djurgården tog sin första vinst mot Halmstad i årets allsvenska. Men Dif är svårbedömt. Nye managern Magnus Pehrsson har inte råd med ett fiasko här - även om det är cupen det handlar om.

Skador/avstängningar: Johan Oremo, Trimi Makolli, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl.

Dif-citat:
- Jag tror alla lagen ser det som en möjlighet att komma ut i Europa, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.
- Vi har gjort en liten research på Luleå. Vi har sett  en match på video.

Öster-Häcken

Kommentar:
Göteborgslaget kommer stärkta efter segern mot AIK och en mycket bra allsvensk inledning. Ska inte kunna förlora här oavsett hur Häcken nu väljer att mönstra. Kari Arkivuo missar på grund av blödning i vaden.

Skador/avstängningar: Kari Arkivuo.

Häcken-citat:
- Det är skönt att den drar igång. Vi satsar på cupen i Häcken. Vi kommer säkert gå runt på en massa spelare som inte fått så mycket speltid, säger Jonas Henriksson till FotbollDirekt.se.

- Det finns inte på kartan att vi skulle underskatta Öster, det är ett bra lag.

Vasalund-Mjällby

Kommentar:
Uddamålsförlust mot Trelleborg, trots massivt spelövertag och flera målchanser. Mjällby har haft en ojämn allsvensk vår. På det viset är det lätt att misstänka att cupen inte blir lika viktig i år. Stjärnan och motorn Tobias Grahn är fortfarande borta. Men ska ändå vinna mot division ett laget Vasalund.

Skador/avstängningar: Daniel Ivanovski, Tobias Grahn, Daniel Nilsson, Craig Henderson, Anton Dahlström, Daniel Niklasson (vilar).

Mjällby-citat:
- Vi åker upp med alla som är hela och friska, Daniel Niklasson är lite sliten så han vilar, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.
- Vi vill självklart gå vidare i cupen - utan att riskera något i serien. Vi har någorlunda koll på Vasalund.

Sirius-Kalmar

Kommentar:
Kalmar gästar Uppsala-klubben Sirius. Första bortavinsten för i år kom mot Örebro. Tung skada på Abiola Dauda och mycket av den offensiva kraften försvinner då Sobralense också är borta.

Skador/avstängningar: Paulus Arajuuri, Daniel Sobralense, Alban Dragusha, Daryl Smylie, Abiola Dauda.

Kalmar-citat:
- Cupen är jätteviktig. Det har gått bra för oss i cupen de senaste åren, säger Kalmars klubbdirektör Svante Samuelsson till Fotbolldirekt.se.
- Det är som alltid med såna här bortamatcher. Det är viktigt att motståndet inte får en bra start. Vi har också blivit bättre på den här typen av matcher.

Falkenberg-Syrianska

Kommentar:
Syrianska har haft det svårt i allsvenskan. Man går fortfarande utan seger och har flera tongivande spelare borta. Viktigt att mittfältskuggen Johan Arneng äntligen är tillbaka. 0-0 mot Malmö FF senast - viktig match för Syrianska nu för att snabbt bygga vidare på den efterlängtade framgången,

Skador/avstängningar: Robert Massi, Besim Kunic, Rabi Elia, Suleyman Sleyman.

Syrianska-citat:
-  Vi kör med samma trupp som vanligt. Vi går för att vinna och gå vidare i cupen, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.
- Falkenberg är ett bra lag i Superettan, vi får inte underskatta.

Ljungskile-Örebro

Kommentar:
Örebro har haft det kämpigt på slutet. Hemmaförlust senast mot Kalmar. Frågan är hur man prioriterar. Ljungskile borta är obehagligt - ett LSK som nyligen utklassade Hammarby hemma.

Skador/avstängningar: Andreas Haddad (osäker), Nordin Gerzic (osäker).

Örebro-citat:
- Jag kan tänka mig att det blir lite spelare som inte spelat så mycket som får chansen, säger Örebros Patrik Haginge till FotbollDirekt.se.
- Det känns bra i laget. Vi spelade bra sist även fast vi fick stryk, formen pekar uppåt. Det är en tuff bortamatch nu dock.

Jönköping Södra-Malmö FF

Kommentar:
Målkris i Malmö. Inte ett mål på 285 minuter. Missnöjet kring Roland Nilssons fortsatta varande inom klubben ökar. Viktig match för självförtroendet. Blir en bra värdemätare. Malmö störs en del av skadeproblemen. En förlust i den här matchen och MFF är inne i en ond trend - surr MFF än så länge kunnat slå i från sig.

Skador/avstängningar: Jasmin Sudic, Johan Dahlin, Daniel Larsson, Jiloan Hamad, Agon Mehmeti.

MFF-citat:
- Vi kommer köra med absolut bästa laget, sen blir det ju några avbräck med tanke på skadeläget, säger Malmös sportchef Per Ågren till FotbollDirekt.se.

- Vi ser Jönköping som en tuff motståndare. Det är ett lag som har öppnat bra i superettan. Vi tar det på fullaste allvar.

 


 

Publicerad 2011-05-10 kl 16:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå