POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrssons plan - vassare scouting ska lyfta Dif

Förändrat spelsystem och nyförvärv från Ghana. Men det är långt i från allt. Djurgårdens nye manager Magnus Pehrsson vill bygga upp en ledande scoutingorganisation.

- Det stora blir att förbättra vår scoutingorganisation, där måste vi bli ännu bättre. Det i kombination med vår ungdomsverksamhet blir viktigast, säger Djurgårdens Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.

Den nye managern genomförde snabbt spelmässiga förändringar när han tog över efter Stefan Alvén, Carlos Banda och Lennart Wass.
Och än så länge har Pehrsson varit rätt ute; seger mot Halmstad och en poäng i den svåra bortamatchen mot Gefle.

Men åtgärderna är bara början.
Enligt vad FotbollDirekt.se erfar kan Ghana vara på väg att bli en utländsk huvudmarknad för Djurgården och jämte vill alltså Pehrsson bygga upp en scoutingorganisation som ska kunna mäta sig internationellt.

- I ett internationellt perspektiv ligger vi väldigt långt efter. Och det är ett jätteviktigt område som måste fungera om vi ska utvecklas som klubb, fortsätter Pehrsson.
- Nu är det för tidigt att börja prata om specifika marknader men visst är jag jättenöjd med den resa jag nyligen gjorde till Ghana. Framförallt fick jag se många spännande mittfältsspelare. Nej, men det var en lovande början och definitivt något vi ska titta vidare på.

Är Ghana redan nu ett huvudmål?
- Det vill jag inte säga. Det är något vi först måste jämföra med annat innan vi kan bestämma oss för om vi ska jobba mer mot en viss marknad.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter ser i alla fall ut att vara att förbättra er scoutingverksamhet?

- Ja, absolut det blir en jätteviktig del. Vi har gjort ett bra jobb hittills men det är ändå ett område som måste lyftas ytterligare.

Går det att påstå att Djurgården kommer att bli mindre svenskt, mindre nordiskt framöver?

- Nej, den svenska och nordiska prägeln ska finnas kvar. Det är bara att titta på en klubb som FC Köpenhamn och vad som har gjort den klubben bäst. Så ska vi också fortsätta att jobba.

Publicerad 2011-05-18 kl 17:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå