POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Pekalski klubblös - vill avvakta till i sommar: "Vill ta den här tiden och njuta lite mer som människa"

Foto: Bildbyrån.

Ivo Pekalski bröt med Oxford och står utan klubb.
Han vill vänta med att skriva på för en klubb till i sommar. 
- Jag kommer inte hoppa på vad som helst, säger han till Fotbollskanalen. 

Ivo Pekalski lämnade sommaren 2017 Halmstads BK för spel i Oxford United, men bröt i slutet av februari sitt avtal med League One-klubben. Detta efter en tuff sejour, då han fick första säsongen spolierad med anledning av en korsbandsskada och sedan lånades ut till HBK under hösten i fjol innan han återvände till Oxford igen och parterna allstå i slutet av februari gick skilda vägar. 

Nu har det snart gått två månader sedan Pekalski återvände till svensk mark igen, men ännu har mittfältaren inte gjort klart med en ny klubb. 

- Just nu händer det ingenting fotbollsmässigt. Det har, efter alla faktorer och sådär, känts bäst att ta det lugnt nu, vänta och avvakta till sommaren för att ta den här tiden och njuta lite mer som människa, samtidigt som jag såklart håller igång, bygger upp mig och är redo till sommarfönstret, säger han till Fotbollskanalen.

Pekalski berättar vidare:  

- Jag har varit igång väldigt länge och tagit mig tillbaka i två omgångar och tränat och varit aktiv hela tiden med undantag för tio dagar under sommaren. Sedan har det varit lite fram och tillbaka med min situation i England, så det har varit mycket snabba ryck att anpassa sig och sådär. Jag känner att det är väldigt bra och förhoppningsvis ger det mer energi framåt också. 

Pekalski har under senaste tiden tränat på egen hand och hade möjligen kunnat skriva på för en klubb redan i vinter, men har i stället valt att avvakta med det fram till i sommar. Han planerar däremot att börja träna med en förening snart igen. 

- Jag kom in ganska sent i transferfönstret och om jag verkligen hade velat hade jag kunnat hoppa på någonting, men då hade det kanske inte varit den helhetslösningen som jag skulle önska vore allra bäst. Då känner jag att det är viktigare att ta den tiden fram till i sommar för att bygga upp mig själv på flera plan för att få utväxling längre fram. Det finns ingen stress hos mig med det, säger han och fortsätter:

- Jag kommer inom kort att dra igång med fotbollsklubb också. Jag har behövt vila, återhämta mig och ha lite distans för att kunna ladda batterierna och komma igång igen med fotbollskroppen. Det är väl inte riktigt klart var än, men fotbolls-Sverige är rätt välkomnande och varmt, så det ska inte vara några problem var det än blir. Det är dock först och främst för att komma igång och sakta ta steg med fotbollsfysiken. 

Skulle det vara aktuellt att hoppa på ett erbjudande innan sommaren?
- Högsta prioritet är fram till sommaren, men om något dyker upp som känns väldigt bra utesluter jag inte det, men då ska det vara något som känns väldigt bra och som känns utmanande och där det finns liknande tankar kring hur man vill gå framåt. Jag kommer dock inte hoppa på vad som helst. Det hade jag i sådana fall kunnat göra tidigare. 

Pekalski håller även alla dörrar öppna för framtida klubbadress. 

- Alla dörrar är öppna och det bör de väl alltid vara i fotbollsvärlden, men beroende på vilka möjligheter som finns kommer jag att väga vad som känns allra bäst utifrån olika viktiga parametrar som jag har och sedan får man se var det landar. Det är svårt att säga något om det nu när det är några månader innan dess. Jag är öppen för både sportsliga, sociala och andra sorters äventyr. Vi får se. 

Publicerad 2019-04-16 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå